A Fidesz márpedig leváltható

Még mindig nem késő!

Még mindig nem késő!

Ezt kell csinálnia az ellenzéknek!

2017. november 09. - Becky Weiss

Bízom benne, hogy ez a poszt eljut majd az ellenzéki pártok képviselőihez, támogatóihoz, aktivistáihoz is. Mert arról lesz szó legalább nagy vonalakban, mire van szükség ahhoz, hogy azt a társadalmi többséget, aminek már régóta elege van a Fideszből, tényleges szavazatokra, és végső soron képviselői mandátumokra lehessen lefordítani.

Ez a többség ugyanis régóta jelen van. Csak azt mozgósítani kell és meg is kell szólítani!

Sokaknak ismert a következő ábra.

 

Mindenki, aki nem fanatikus Fidesz-hívő, el kell hogy ismerje: ilyen arányok mellett abszolút igazságtalan, hogy egy párt kétharmados parlamenti többséget szerezzen.

Joggal lehet azonban feltételezni, hogy ha semmi sem változik, 2018-ban ugyanaz fog történni mint négy éve!

Bár most még sokan nem hisznek benne, a Fidesz mégis legyőzhető! És ha azt vesszük, hogy legfőbb célja a hatalma megtartása, súlyos hibákat is elkövet. Ezeket pedig ki lehet és ki is kell használni!

E súlyos hibák egyike, hogy a Fidesz évek óta csak a saját szavazóbázisát szólítja meg. Ideje lenne rájönni, nem azért folyik például a menekültek, a civil szervezetek, vagy Soros ellen a gyűlöletkeltés, hogy az újabb embereket győzzön meg, hanem azért, hogy a meglévő szavazók továbbra is a Fidesz fanatizált hívei maradjanak. Ebből következik, hogy bár időnként tapasztalható ingadozás a párt támogatottsága terén, számottevő változás nincs. Még ha sikerül is olyan hívószavakat találni, mint a migránsozás, ami újabb embereket állítana a Fidesz mellé, ugyanennyi szavazót el is veszítenek azzal, hogy e hívószavak kampányait rendre és agresszív módon túltolják. Ami viszont visszatetszést kelt és kételyeket ébreszt.

 

Az egyik feladat tehát a Fidesz-tábor megcsappantása.

Ennek módja azonban, kedves ellenzék, nem az, hogy az interneten írogatunk arról, hogy milyen rossz a Fidesz! E oldalak olvasói ezt már rég tudják. És ami a legfontosabb: nem is szavaznak rájuk!

Ha a cél hogy kevesebb Fidesz-szavazó legyen, el kell menni hozzájuk! Nem Budapestre, hanem azokba a kisvárosokba, falvakba, ahová független média régóta be sem teszi a lábát! És mindazt, amitől harsog az internet, ott, nekik kell bemutatni. Nem félórás blabla és ígérgetés, hanem rövid, érthető, tömör formában. Szerintem például egy három perces kisfilmben mindent össze lehet foglalni Magyarországról. És nem hiszem, hogy nem akad egyetlen ellenzéki pártnál sem olyan ember, aki ezt profi módon el tudná készíteni!

 

Ha már úgyis vidéken vagyunk, kedves ellenzék! Itt az ideje megkérdezni az ottaniakat, ők hogy látják a dolgokat és hogy nekik mire van szükségük! Ismét csak, lehet sokat okoskodni az interneten, és ezt magamra is értem, de az üzenetet, hogy nem a migránsok és nem is Soros tehet arról, amekkora szegénység van, sem arról, hogy hosszú ideje senki sem kéri ki az emberek véleményét, személyesen kell elvinni.

 

Ha már úgyis vidéken vagyunk. Az olyan cirkalmas mondatokat, mint amit az előbb írtam pedig lehet elfelejteni! Sürgősen! Egyszerű jelszavakra van szükség, mert a Fidesz is ilyenekkel operál! Ezek láthatóan már kezdenek több pártnál is megszületni, ami nagyon jó dolog. De ezt is el kell vinni az emberekhez, a bővebb kifejtést pedig akkorra kell hagyni, amikor a jelszavak már megtalálták a célközönséget.

Még egy jó hírem van. Mindez történetesen a nem szavazók egy hányadát is mozgósítani fogja. Azokat, akik eddig csak azt látták, a Fidesz rossz, a többi párt viszont semmit sem csinál.

 

A fenti ábra azonban nagyon csalóka. Hiába több a nem a Fideszre szavazó ember, ha ezek rengeteg párt között oszlanak meg, míg a Fidesz-tábor egységes!

Normális esetben mindaz, amit az ellenzéki pártok művelnek, normális lenne. Gondolok itt arra, hogy folyamatosan egymással foglalkoznak. Ez akkor, ha hagyományos értelemben készülnénk a választásokra, teljesen jól működő taktika volna.

Magyarországon ma azonban az elsődleges cél a Fidesz eltávolítása! Ha pedig mindenki mindent ugyanúgy csinál, mint négy éve, a végeredmény is ugyanaz lesz!

Az ellenzéki pártok részéről tehát a gyurcsányozás, a vonázás, a momentumozás, a mittudomén-mizés csak azt eredményezi, hogy a nem a Fideszre szavazók pakolgatják majd az X-et máshova a választásokon. Ez viszont kurva kevés! Mindez nem csökkenti a kormány szavazótáborát és a nem szavazókat sem mozgatja meg. Ők ugyanis már nagyon unják ezt a csatározást!

 

Hiába büdös sokaknak az ötlet, de akkor is össze kell fogni! Mondom, az normális, hogy bizonyos dolgokban nem értünk egyet a többi párttal. Pontosan ilyen dolgok mentén szerveződnek akkor a kampányok és a választások, amikor a körülmények normálisak. Abban viszont mindenki egyet ért, hogy Magyarország talpra állításának első lépése a Fidesz eltávolítása!

Minden más utána történik. És ebben a minden másban is sok közös pontot lehet találni. Ezekre kell koncentrálni, ezek adják a szerveződési alapot. A következő posztban e közös pontokat fogom bemutatni.

Ha pedig, kedves ellenzék, azok miatt a pozíciók miatt aggódtok, amiket még meg sem szereztetek? Akkor tessék ezt is egyeztetni! Például így:

Kié a miniszterelnök-jelölt? Jó, akinek ez a legkevésbé tetszik, válasszon egy tárcát és arra egy leendő minisztert! Utána jöhet a következő párt, aki szintén igényelhet egy szerinte fontos széket. És így tovább.

Az ellentéteket pedig majd akkor kell felszínre hozni, amikor már mindenki ott van a Parlament kormányváltó erőinek többségében.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://realresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr8213216609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legális 2017.11.09. 16:42:52

Vajon ki képviselje a nem szavazókat?
És őket hogyan lehet ki vagy megválasztani?
Az nem lehet elég, hogy rám nem szavazna senki, akkor én képviselem a nemszavazókat.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.11.09. 16:44:21

Sok lúd disznót győz, ha nem a disznó hozza a szabályokat... ;-)

nemecsekerno_007 2017.11.09. 16:51:07

A nem szavazók vagy elégedettek a kormánnyal és/vagy annyira nem elégedetlenek vele, hogy bármelyik ellenzéki pártra szavazzanak. Kívülről persze lehet szurkolni az ellenzéknek, de ha ennyire bénák akkor időpocsékolás.

torró 2017.11.09. 16:55:19

Csak egyetlen kérdésem van a poszt írójához4 Mondjon nekem egy számot , hány év alatt tudja a "szegénységet" felszámolni? Amit persze garantáljon! Tipp? Ne kínlódjon, megmondom,! Soha a büdös életben! Kérdezzek még rá valamire? Na! Egye fene! Mennyi idő kellene az új kormánynak arra, (ha győznének) hogy egyáltalán megtudjanak egyezni a tárcák leosztásában és a kormányzás elkezdéséhez? És ezt a FIDESZ mennyi idő alatt tudná megbuktatni? Ezt is megmondom ! Fél év! Elsoroljam ez mivel jár?Ez amit itt Ön felsorolt, uram az nem megy. Eze az ellenzék egyenlőre nincs olyan helyzetben, hogy garantáljon egy nyugodt átmenetet, és kormányozni tudjon! Főleg így, hogy nem tudom hányan állnának össze koalícióba. Max két erős ellenzéki párt tudná ezt végbevinni, de! Van ilyen? Nézzen már legalább ATV politikai műsort amiben nyilatkoznak politikusok ebben a témában.

nemecsekerno_007 2017.11.09. 17:03:08

"Ezt kell csinálnia az ellenzéknek!" Nosza rajta, legyél ellenzék, oszt csinájjad.

torró 2017.11.09. 18:19:29

Nagy vagy amúgy:))) Elmondjátok minden gyagyásnak a fidesz tábort, most meg azt mondod, elég egy 3 perces videó és már meg is győzted Józsi bácsit, hogy ne a kedvenc Orbánjára szavazzon? Arról nem beszélve, hogy engem is meg kéne győznöd, hogy valamelyik ellenzéki jelöltre xeljek.Nyelvtannal most ne gyere!. Na mondjuk a Juhász gyerekre, aki jelenleg az isten tudja hány embernek tartozik milliókkal. Annyira tisztességes!

midnightcoder2 2017.11.09. 18:37:21

"Mindenki, aki nem fanatikus Fidesz-hívő, el kell hogy ismerje: ilyen arányok mellett abszolút igazságtalan, hogy egy párt kétharmados parlamenti többséget szerezzen."

A választási rendszer akkor is ilyen volt, amikor a baloldalnak volt 2/3-a.

"Joggal lehet azonban feltételezni, hogy ha semmi sem változik, 2018-ban ugyanaz fog történni mint négy éve!"
Kis szerencsével a DK, nagy szerencsével az MSZP sem fogja megugorni az 5%-ot. Már nem ugyanaz.

"Ennek módja azonban, kedves ellenzék, nem az, hogy az interneten írogatunk arról, hogy milyen rossz a Fidesz! E oldalak olvasói ezt már rég tudják."
Ezt nevezik úgy, hogy whishful thinking.

"Az ellentéteket pedig majd akkor kell felszínre hozni, amikor már mindenki ott van a Parlament kormányváltó erőinek többségében."
És amikor kiderül, hogy az összetákolt koalíció kormányképtelen, akkor jöhetnek az előrehozott választások, és Orbánnak nem kétharmada lesz, hanem háromnegyede. Vagy rosszabb esetben elhúzzák a marakodást 4 évig mint a Gyurcsány kormány, utánuk pedig ismét a vízözön elvtárs következik.

Cycmen 2017.11.09. 18:37:25

" Abban viszont mindenki egyet ért, hogy Magyarország talpra állításának első lépése a Fidesz eltávolítása!"

Ki az a MINDENKI? A jelek szerint a nagytöbbség abban ért egyet, hogy az ellenzéket a hatalom közelébe sem szabad engedni!
Aztán poszter! Nyomod itt, hogy +össze kell fogni" "meg kell győzni a távol maradókat szerintetek! Miért nem fogtok össze? Miért nem győzitek meg őket?
Azért mert nem tudjátok megtenni! Mert soha semmit sem tudtatok megtenni ezelőtt sem, csak pofáztatok, meg most is csak pofáztok hogy így kéne úgy kéne! Ezért tartatok itt! Ennyit értek (még ennyit sem), egy 1/5-öt!

guvat 2017.11.09. 18:38:19

Medve Anyám! Ez Zseniális!
Elképzelhetetlen, hogy a Buli-negyedből kiáramló naródnyikok arcocskáját ne simogatnák meg vidéken, ahol végre újra kezdenek jobban élni akik dolgoznak. Esetenként még a helyi folklór drasztikusabb elemeivel is megismertetnék őket a mozielőadás után, bár inkább már a hepiend bekövetkezte előtt.
Na akkor jöhet Ron Werber a jól ismert technikával, hogy Orbán gyűlöletet szít...
Egyetlen szerencse, hogy összesen nincs annyi elkötelezett ballib, hogy négy falunál többe eljussanak....

DFK 2017.11.09. 18:39:39

Megint ugyanaz a hiba: minden nemfidesz szavazatot egy kalap alá vesztek, aztán a teljes szavazókrúakhoz viszonyítotok, végül szörnyülködtök. Játszuk ezt végig nemmszp, nemdk, nemjobbik, nemlmp, nemegyüttpm esetekre is. Kijönne, hogy 80-90% nem akarja őket. Milyen igazságtan lenne, ha ezek kormányozhatnának!

DFK 2017.11.09. 18:47:32

Egy ilyen zombi-koalíció mennyi idő alatt vágná haza az országot? A költségvetés megszavazásáig se jutnának el.

Cycmen 2017.11.09. 18:55:20

@DFK:" Egy ilyen zombi-koalíció mennyi idő alatt vágná haza az országot? A költségvetés megszavazásáig se jutnának el."Brüsszelben meg a nyugati libsi sajtóban meg ünnepelnék őket hogy végre minden rendben van, a hitelminősítők meg felminősítenék az országot!
süti beállítások módosítása