A Fidesz márpedig leváltható

Még mindig nem késő!

Még mindig nem késő!

Beszélgessünk a... 4. rész

Ezek lopnak, hazudnak és mindent tönkretesznek!

2017. október 21. - Becky Weiss

Igen ez így van.

Aki olvassa azokat a forrásokat, amikre a kormány még nem tette rá a kezét, nézegeti a különféle ellenzéki csoportokat, de ha csak van személyesen, vagy az interneten olyan ismerőse, aki minderről folyamatosan beszámol, értesül erről.

Ami jó dolog. Még jobb lenne, ha mindenki látná, hogy ezek tényleg lopnak, hazudnak és mindent tönkretesznek! Csakhogy, a fenti csatornákon át ez az üzenet általában azokhoz ér el, akik ezt már egyébként is tudják. A lényeg pedig pont az lenne, hogy azok is lássák a helyzetet, akik még mindig hisznek a Fidesznek!

Hogyan lehet ezt elérni?

Nyilván az ellenzéki pártok dolga lenne ezzel szembesíteni a lakosságot. Például ahelyett, hogy egyfolytában egymásra mutogatnak. Két jó példát szerencsére már lehet találni. Az egyik a Jobbik plakát-kampánya: "Ti dolgoztok, ők lopnak!". A másik, igaz más téma kapcsán a DK már említett "Orbán vagy Európa?" kampánya. Mindkettő rövid, egyszerű, mindenki által pillanat alatt befogadható formában üzen az embereknek. Erre pedig nem azért van szükség, mert az emberek hülyék, hanem azért, mert a Fidesz kommunikációja is ugyanilyen: jelszavakkal, az ész helyett az érzelmekre hatva próbálja befolyásolni a népet.

Ez azonban önmagában nem elég. Jobb lenne, ha az ellenzék ténylegesen beszédbe elegyedne az emberekkel, különösen azokkal, akikhez csak a közmédia propagandája hamisított hírei jutnak el. Részint az ő képviselőinek, részint azoknak is szól a következő rész, akik maguk szeretnék, ha a környezetük fidesz-szavazói is látnák az igazságot.

Mert amint abból bármi elhangzik, rögtön mozgásba lendül az többezer szájban megfogant Fidesz-propaganda. Mik is a leggyakoribb mondatok és mit lehet rájuk reagálni?

 

Jó, de hát a Gyurcsányék is loptak, meg az összes többi kormány, és hát világszerte mindenütt ilyen a politika!

Igen, ebben sok igazság van. De van két hatalmas különbség!

Egyrészt, a dolgok nagyságrendje. Milyen összegekről volt szó az előző kormány alatt? És az mekkora felháborodásokat váltott ki, Most milyen összegekről van szó? Az miért nem háborít fel?

Másrészt, igen, nagyon kevés olyan politikus van, aki közvetlen vagy közvetett formában nem tesz zsebre semmit. De a legtöbb rendszer emellett hagyja élni a népet! Magyarországon hányan szegényedtek el, mióta a kormány hatalmon van? És hány olyan gazdagodott meg, aki erősen kötődik a kormány valamely fontos tagjához?

 

Azért ne mondd már, hogy semmi nem javult ez alatt a kormány alatt!

Jó, konkrétan mi javult? Az ezzel kapcsolatban feltehető kérdéseket már az Alternatív Nemzeti Konzultációmban összefoglaltam. Hogyne, az látható, hogy az állam rengeteg dologra rátette a kezét. Csakhogy, önmagában nem az a baj, hogy ez történt, hanem az, hogy bármit megkaparintott, az egyszerűen rossz lett!

Jobbak a központilag előírt tankönyvek, mint a korábbiak? Szívesebben mész a CBA-ba vásárolni, mint a gonosz nemzetközi multikba? Ha leszámítod a neked tetsző propagandát, színvonalasabbak a kormányközeli tévéadók és újságok, mint amilyenek azok korábban voltak? Látod? Erről beszélek!

 

Ugyan már, én a Fidesz-kormány ellenére is jól boldogulok!

Hát ez az! Hogy azt kell mondanod, a Fidesz-kormány ellenére! Ha pedig így van, honnan tudhatod, amiből élsz, nem vet-e rá szemet valamelyik stróman, hogy rátegye a kezét? Nem hiszed, hogy ez lehet? Pedig nem csak a trafikosok és sok médiánál dolgozó tudna mesélni! Szóval, bármikor Rád is sok kerülhet! Érted már, mit jelent az, hogy élni hagyni a népet?

 

Jaj, a média sírása, hogy nincs demokrácia! Ha itt tényleg nem lenne demokrácia, akkor nem írhatnál le ilyeneket...

Ezt komolyan mondod? És a Népszabadság megszűntetése, az ellenzéki plakátok letépése, betiltása, azok is a demokrácia jelei? Ja, hogy azok mind ballib propaganda, tehát azt lehet?

Akkor is ezt fogod majd mondani, amikor éppen a Te életedet lehetetlenítették el és Te emelnéd fel a hangodat? Eltűnődhetsz most azon, hogy ezek tényleg lopnak, hazudnak és mindent tönkretesznek, vagy majd akkor, amikor ezt nem csak hírből hallod, hanem a saját bőrödön tapasztalod.

Válassz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://realresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr1613047984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása