A Fidesz márpedig leváltható

Még mindig nem késő!

Még mindig nem késő!

Nemzeti Konzultáció

2017. október 17. - Becky Weiss

Fellelkesülve a kormány hasonló kérdőívének a már előre beharangozott sikerén, én is elkészítettem a saját nemzeti konzultációmat.

A kérdéseket alább találod. Megválaszolásuk módja, formája és terjedelme teljes egészében az olvasóra van bízva!

Becky Nemzeti Konzultációja

1. Magyarország, mint tudjuk, jobban teljesít. Ennek eredményét magától értetődően Önnek is tapasztalnia kell. Ön hogy érzi, egyre könnyebben jön ki a fizetéséből, vagy egyre nehezebben? Mit lát a környezetében, rokonai, ismerősei, szomszédai között? Egyre tehetősebbek vagy egyre szegényebbek?

2. A jobban teljesítés hozadékai közé tartozik a bérek emelkedése és az árak csökkenése. Az Ön fizetése mennyivel emelkedett az elmúlt hét év során? Vannak-e olyan termékek, amikre rendszeresen költenie kell és emelkedett az áruk? Ön szerint összhangban van egymással a két változás?

3. A Fidesz, mielőtt kormányra került, az adórendszer egyszerűsítését és a terhek mérséklését ígérte. Ön is úgy látja, hogy kevesebb féle és kisebb mennyiségű adót kell fizetnie, mint amennyit hét évvel ezelőtt kellett?

 

4. Ha Ön aktív keresőkorú állampolgár, mennyire érzi azt, hogy az állam biztosítani fogja a nyugdíját?

5. Ha Ön, vagy hozzátartozója egészségügyi ellátásra, különös tekintettel a kórházi kezelésekre szorult az elmúlt években, mit tapasztalt? Emelkedett az egészségügy színvonala vagy romlott?

6. Ha Ön, vagy hozzátartozója diák, és/vagy a közoktatásban dolgozik, mit tapasztalt? Emelkedett vagy romlott az oktatás színvonala?

7. Egy jobban teljesítő országban magától értetődő, hogy az előbbi pontokban írt területeken folyamatos fejlődés tapasztalható. Azonban legalább ennyire lényeges, hogy a jóléti állam gondoskodni tudjon a perifériára szorultakról, az anyagi nehézségekkel kűzdőkről is. Hogyan érzi? Ha ön önhibáján kívül súlyos anyagi helyzetbe kerülne, mennyire számíthatna az állam segítségére?

8. Az állam egyik sokat dícsért intézkedése volt a közmunkaprogram bevezetése. Ha van a környezetében olyan ember, esetleg éppen Ön az, aki e program keretében dolgozik, mit tapasztal? Mennyire tud megélni a munkájáért kapott fizetésből?

9. A közmunkaprogram meghírdetett célja a munkaerő-piacról kikerült emberek oda történő visszavezetése. Ön hogyan látja? Mennyire sikerül a közmunkából élőknek klasszikus értelemben vett állást találniuk?

 

10. Közismert tény, hogy a migránsok megjelenése válságot idézett elő Európában és fenyegető helyzetet teremtett Magyarországon is. Önnek is számtalan kellemetlen személyes tapasztalata volt már a bevándorlókkal? Tudná részletezni ezeket?

11. Talán még az előzőnél is nagyobb fenyegetést jelent Magyarország számára a Soros-terv. Ha valóban ekkora veszélyt jelent hazánkra nézve az említett illető, vagy a hozzá kapcsolódó érdekcsoport tevékenysége, Ön mit gondol, miért nem érzékeli ezt a veszélyt a többi ország, az EU tagállamait és Oroszországot is beleértve?

12. Általánosságban is elmondható, Brüsszel folyamatosan beleavatkozik a hazai politikába, veszélybe sodorva ezzel Magyarország önállóságát. Miben jelentkezett ez a befolyás az Ön személyes életében?

 

13. Az utóbbi években számtalan beruházás valósult meg Magyarországon. Ezek közé tartozik a felcsúti kisvasút, sok stadion és sportintézmény megépülése, valamint rengeteg közterület rendezése. Mindezek a beruházások hogyan tették jobbá az Ön életét, hétköznapjait?

14. A magyar kormány nagy összegekkel támogatta határon túli intézmények létrehozását is, többek között kórházakat, templomokat. Ön is úgy látja, Magyarország megengedheti magának ezeket a beruházásokat?

 

15. Az elmúlt években Magyarországon néhány sikeres üzletember hatalmas vagyonra tett szert. Ön miben látja a sikerük kulcsát?

16. Ahhoz, hogy Magyarország sikeres legyen, elengedhetetlen, hogy mindenkire egyformán és következetesen sújtson le a törvény szigora. Ön is ezt tapasztalja a környezetében szétnézve és a hírekből tájékozódva?

 

 

17. Egy egyre jobban teljesítő országban az emberek hangulata is tükrözi az elért eredményeket. Ön hogyan tapasztalja? Boldogabbak az emberek? Jobb lett az országban az általános közhangulat?

18. Egy olyan sikeres ország, mint hazánk, vonzó lehetőségeket nyújt minden itt élő számára. Önnek van-e olyan rokona, ismerőse, aki az elmúlt hét évben hagyta el Magyarországot? Ha igen, mi volt az oka a döntésének?

19. Tud-e olyan dolgot mondani, amiről örülne, ha megkérdeznék a politikusok a véleményét, ám azt soha nem tették meg?

 

20. Ha végig tekint a válaszain, mint mondana? Magyarország tényleg jobban teljesít?

 

Ha a legutolsó kérdésre NEM-mel válaszoltál, oszd meg ezt az alternatív nemzeti konzultációt egy olyan valakivel, aki szerint hazánk tényleg jobban teljesít! Megteheted ezt elektronikus vagy nyomtatott formában is, annyi embernek továbbítva, ahánynak csak akarod.

Jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://realresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr512994170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása