A Fidesz márpedig leváltható

Még mindig nem késő!

Még mindig nem késő!

Kussolj és rettegj!

2017. október 18. - Becky Weiss

Bizonyára sokakhoz eljutott már a hír, hogy pár napja a KFC-ben megvertek egy újságírót, mert panaszkönyvet merészelt kérni, és talán az is, hogy ezek után egy kormányközeli adó műsorában milyen jól szórakoztak a történeten.

De mit üzen nekünk ez a két hír együtt?

Nyilván, akárhonnan is szemléljük az eseményeket, sok kérdésnek fel kell vetődnie. Néhány közülük:

1. Hogyan lehetséges, hogy egy nemzetközi lánc éttermében nem volt panaszkönyv? Vajon ez a többi országban ugyanúgy normálisnak számít?

2. Az is normálisnak tekinthető, hogy egy biztonsági őr önként felajánlja egy a panaszkönyvet kérő vendég kidobását?

3. Milyen referenciákkal rendelkezik maga a biztonsági cég és miért nem volt az alkalmazottján semmi az azonosítását lehetővé tevő szám?

4. A Facebook-on megtalálható az újságíró leírása az eseményekről. Tényleg normálisnak tekinthető, hogy a hozzászólók egy része szerint valójában az elvert ember tehetett a történetről?

Aki szerint igen, az:

5. Úgy gondolja, hogy ha valaki részeg, vagy úgy hallotta, hogy kifogásolhatóan viselkedett, azzal szemben jogos előzetes figyelmeztetés nélkül fizikai erőszakot alkalmazni?

6. Soha életében egyetlen egyszer sem lett ideges, nem emelte fel a hangját, nem szólt be senkinek? Ha mégis, jogosnak érezné, ha előzetes figyelmeztetés nélkül egyszerűen megverik?

7. Mit gondol? Ha a történet kapcsán, kizárólag kommentek formájában terjedő "belsős információ a dolgozóktól" teljesen helytálló, miért érezte a KFC mégis szükségét, hogy bocsánatot kérjen az eseményekért?

 

Aki szerint pedig normális, hogy a történeten a tévében poénkodnak, a következő kérdéseket is felteheti:

8. Vajon ugyanilyen vicces lenne a történet, ha például a Lokál, az Origo, vagy más, kormányközeli média munkatársával esik meg?

9. Vajon ugyanilyen vicces lenne a történet, ha a tévéadás egy nem kormányközeli médiában, például a Hír TV-ben kerül adásba?

10. Vajon hány hasonló eset történik meg naponta éttermekben, üzletekben, vagy egyszerűen csak a nyílt utcán? Ezek közül hányról értesülni és hányszor eshet meg, hogy a sértett fél inkább befogja a száját és nem beszél? 

11. Vajon több vagy kevesebb hasonló eset történik, mint 2, 5, vagy 10 évvel ezelőtt?

+1. Vajon egyre több-e a gyűlölet az emberekben és ha igen, ez minek köszönhető?

 

Ezek a kérdések is jogosak, azonban az eseményeknek van egy sokkal fontosabb üzenete.

Kedves állampolgár! Kussolj és rettegj!

Úgy érzed, problémáid vannak a kiszolgálással? Azzal, ahogy a dolgok történnek? Egy étteremmel? Üzletlánccal? Hivatallal? Kussolj! Mert ha nem, jön a retorzió!

Ha pedig jön, senki sem véd meg! Rettegj!

Semmi rosszat nem csináltál? Olyan nincs! Biztos részeg voltál. Kötekedtél. A nemi erőszakot is Te provokáltad ki. Húzd meg magad szépen, és kussolj! Mert ha nem, megtalálunk! Rettegj!

A biztonsági őr nem érted van, hanem ellened. Semmi nem érted van. Át ne lépd a vonalat, amit mi festettünk oda, igaz nem szóltunk róla, hogy épp hová pingáljuk! Mert különben bajod lesz! Rettegj!

Neked nincs jogod. Ha nem kussoltál, megnézheted magad! Megkapod a magadét! Biztos libsi vagy, vagy ellenzéki, vagy migráns, vagy meleg, vagy egyszerűen más, mint amit mi szeretünk! Megmondjuk jól a tévében is, viccezünk egy jót rajtad, de az üzenet eljut mindenkihez! Valójában azért vertek meg, mert azok közé tartozol, akiket nem szeretünk! Jól jegyezd meg!

Kussolj és rettegj!

 

Azt gondolod, túlzásokba estem?

Lehet.

Eredetileg nem is erről akartam ma írni, csak történt valami egyáltalán nem szokatlan.

Állok a járdán, és ha nem lépek reflexből kurva gyorsan hátra, elüt egy felkanyarodó autó. Mert szét nem nézett és nem is lassított. Mint ha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hajt tovább a járdán, miközben egyszerűen ledudálja a gyalogosokat.

Mi történik, ha szóvá teszem nekik, hogy ezt nem kéne csinálni, mert nem szabályos?

Engem is elvernek?

Én is bekerülök a hírekbe?

Rám is majd azt írják, biztos részeg voltam? Vagy kötekedtem? Vagy migráns vagyok, Soros-bérenc, libsi, leszbikus?

Végül, ahelyett, hogy szóltam, megírtam ezt a posztot. Kussoltam és rettegtem? Talán.

De mégis van valami, ami nem hagy nyugodni.

Ki lesz a következő történet és ott mi lesz a bűne a sértett félnek? 

A bejegyzés trackback címe:

https://realresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr9613015768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása