A Fidesz márpedig leváltható

Még mindig nem késő!

Még mindig nem késő!

Mit is ír a hangulatjelentés?

2017. november 16. - Becky Weiss

Két napja került ki az internetre ez az írás, mely bemutatja az emberek aktuális pártpreferenciáját, vagyis hogy kire szavaznának. A cikk címe kiemeli, bár a Fidesz előnye stabil, a többség mégis elégedetlen

Ha viszont végig olvassuk az írást és értelmezzük az adatokat, ennél jóval több következtetést lehet levonni.

Miket?

1. A stabil előny nagyon messze áll a többségi társadalmi támogatottságtól

Akár a teljes lakosságra, akár a biztos pártválasztókra vetített adatokat nézzük, ha a listán következő négy pártot összeadjuk, azok összesített támogatottsága magasabb, mint a Fideszé. Ez a négy párt a Jobbik, az MSZP, a DK és az LMP.
Ha közülük kihagyjuk a Jobbikot és hozzávesszük a következő két pártot, ők az Együtt és a Momentum, az így kapott hat pártra nagyjából annyian szavaznának, mint a Fideszre.
Jelen állás szerint tehát a Jobbik ugyan van annyira erős, hogy egyedül is fontos tényezőt jelentsen, önállóan nem fog tudni győzni. A többiek a Jobbik nélkül egy annál nagyobb erőt képviselhetnek, ha összefognak. Ha legalább a választás erejéig megvalósulhatnak egy összellenzéki összefogás, a Fidesz verhető volna.
Ha valakinek még kételyei voltak, igazságtalan-e a választási rendszerünk, nézzen csak még egyszer az ábrára! Tényleg jogos, hogy egy még a biztos pártválasztók körében is csak 37% által támogatott párt kétharmados többséget szerezzen?

2. A megkérdezettek negyede nem mutat pártpreferenciát

Ez nem csak azért fontos, mert sok emberről van szó, hanem azért is, mert elég valószínűtlen, hogy a Fidesz ebből a rétegből sok további szavazót nyerhetne. Ez többek között a későbbi táblázatokból is látszik.
Ez az a réteg, akit az ellenzéki pártoknak mindenképpen meg kell szólítania! 2014-ben ez nem sikerült, pedig már akkor is létfontosságú lett volna. Én is igyekszem motiválni ezeket az embereket, többek között ezzel a poszttal.

3. Az emberek háromnegyede látja úgy, hogy rossz irányba mennek a dolgok

Idézve a cikket a helyzet a következő:

Az összes megkérdezetteknek csak a 24 százaléka szerint mennek jó irányba az ország ügyei. A Fidesz-KDNP támogatóinak 77 százalékán kívül minden más megkérdezett körében az ez irányú folyamatokat negatívan megítélők vannak többségben.

Ennél is fontosabb megfigyelni, hogy még a Jobbik szavazóinak is csak a 8%-a látja úgy, hogy "inkább jó irányba" tartanak a dolgok, a többi pártnál ez az adat jóval kevesebb. Az ellenzéki pártok támogatóinál azok aránya, akik szerint "egyértelműen jó irányba" haladnak a dolgok, nem is mérhető! Viszont mindegyik ellenzéki pártnál legalább 60% véli úgy hogy az irány "egyértelműen rossz", a pártot nem választók körében azok aránya, akik ezt így látják, 70%. Ez utóbbiak mindössze 2%-a szerint "inkább jó" az irány. Ez is mutatja, amit az előbb írtam, ezeket az embereket mindenképp meg kell szólítania az ellenzéknek!
Jó eséllyel feltételezhető az is, hogy az elégedetlenek szívesen látnák az ellenzéki összefogást.

4. Minden 10 emberből 7 úgy véli, az emberek kormányváltást szeretnének

És mégis sokan attól tartanak, a Fidesz ismét kétharmados többséget szerez, ami már önmagában is elgondolkodtató.

De ismét a cikket idéznem:

csak a kormánypártok szavazói azok, akik nem érzékelnek kormányváltó hangulatot, és környezetükben egyértelműen a jelenlegi kormány támogatóinak többségét feltételezik (68%).

Ez és az eddigi adatok alapján úgy tűnik, a kormány szavazói és mindenki más között még kommunikációs szinten is kicsi az átjárás.
Mindenképpen fel kell derítenie az ellenzéknek, hogyan helyezkednek el a kormány szavazóinak, az ellenzéknek és a nem szavazóknak a "blokkjai". Azt tippelném, az elkülönülés térben is jelentkezik, vagyis vannak olyan városok és térségek, ahol nagyon erős a kormány támogatottsága és vannak helyek ahol viszont nem.
Választ kíván a magyarázat, mivel ez lehet az egyik kulcs ahhoz, hogy valamely, vagy akár az összes párt jobban szerepeljen a választásokon mint egyébként tenné! Például lehet hogy néhány "meggyőzhetetlenül kormánypárti" területre nem is érdemes koncentrálni mert veszett ügy, viszont olyan helyekre, ahol a Fidesz megosztja a közvéleményt fokozottan fontos! Igen, ez azt jelenti, hogy a választási térkép alapján kell dolgozni és megnyerni körzeteket! 1998-ban a Fidesz is hasonló módszert követett. És nyert is. Miért ne lehetne ellenük a saját fegyverüket használni?
Kiemelném még azt az adatot is, hogy a Jobbik támogatóinak 84%-a úgy látja, az országban kormányváltó hangulat van. Ez egyben válasz lehet azoknak is akik attól félnek, a Jobbik mindenképp a Fidesz keblére fog sietni a választások után.

5. Az emberek 60%-a rosszabbul él

Nem meglepő módon egyedül a Fidesz szavazói gondolják úgy, hogy jobban élnek az Orbán-kormány alatt, mint előtte. Az összes többi csoportban még azok is, akik azt látják, "inkább javult" az életük, 5%-nál kevesebben vannak.
De az sem elképzelhetetlen hogy a Fidesz-szavazók is csak úgy látják, de ha elgondolkoznának, miben jelentkezik a jobb életük, már nem lennének ennyire biztosak benne.

 

Szóval, amikor bárki azzal jön Neked, Kedves Olvasó, hogy a Fidesz támogatottsága hatalmas, a kormány legyőzhetetlen és az emberek tényleg ezt akarják, emlékezz vissza a cikk ábráira és az itt írt magyarázatokra!

A kormány megbuktatása benne van az emberekben!

Meg kell valósítani!

A bejegyzés trackback címe:

https://realresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr6313286821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.16. 19:31:39

"a Fidesz előnye stabil, a többség mégis elégedetlen"

S hol a 2 közt az ellentmondás. A többség nem a Fidesz miatt elégedetlen, hanme a túl alacsony életszínvonal miatt.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.16. 19:32:46

"A kormány megbuktatása benne van az emberekben!"

Kérdezd meg azt, mki akar ballib országrontást ismét! Na, 80 % fog nemmel válaszolni. Ez a kérdés kulcsa.

2017.11.17. 09:09:00

"A Jobbik erős, de önállóan nem fog tudni győzni" Amikor ilyen címeket olvasok, egy halk kacaj hagyja el a számat :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.11.17. 09:12:51

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Ebben ne legyél olyan biztos. Az ország legalább fele jobban élt akkor. Persze a bérből fizetésből élők szívtak, az én szempontomból szarabb volt az a rndszer, ha azt vesszük, hogy szja után mennyi maradt a zsebemben. De ettől még a tény az tény, mára sokkal több a mélyszegény. A sorosos műbalhé és agresszívkodás meg csak a birkanyájat tartja egyben (az ára nem érdekli a kormányt), úgy szavazókat nem hoz. Ettől persze még nem lesz leváltva a fidesz 2018-ban, de ezért mondom mindig, hogy túsz az ország, mert nem tud kitorni egy fanatizált kisebbség csapdájából.

Netuddki. 2017.11.17. 09:21:21

@Én tudom jól: Ocsmánybuleszbirkaszar egy bolgár ruszki troll, köztudott. Így szánalmas, ha valaki leáll vele vitatkozni. Főleg olyan, aki nem új a blog.hu-n.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.17. 09:28:58

"Ha legalább a választás erejéig megvalósulhatnak egy összellenzéki összefogás, a Fidesz verhető volna."

És utána? Jönne a 4 évig - vagy az előrehozott választásokig - tartó marakodás a koncért, anarchia, kormányzásképtelenség. Annyiszor le lett már írva, hogy nem elég megnyerni egy választást, utána kormányozni is tudni kell.

DFK 2017.11.17. 09:34:21

@Én tudom jól: na akkor elő a tényekkel arról, hogy az ország fele jobban élt az elkúrók alatt.

DFK 2017.11.17. 09:35:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: azt ők már leszarják, mi lesz utána. Mert ennyire proli mentalitásúak.

haXXor 2017.11.17. 09:37:38

Minek leváltani azt, amivel elégedett az ország nagy része? Érdekes kérdés (persze tudom, akik Fidesz szavazók azok mind buták és nem tudják mi a jó az országnak)

Spanos 2017.11.17. 09:41:13

Miért nyerne a jobbik? 2 millió idóta szavaz a Fideszre, a többi 3 millió meg összevissza.

nookedli 2017.11.17. 10:22:11

Ha egyedül nyer a Jobbik az egész ország nyer! Ez esetben lehet elszámoltatás a fidesz és mszp részéről. Biztos, hogy nem fognak összeállni a korábbi korrupt politikusokkal és a teljesen más irányba indulókkal. Meg kellene mindenkinek érteni, az egyetlen normális lehetőségünk, hogy a Jobbikra szavazunk. Csak a Jobbik tudja lezárni az elmúlt évtizedeket és elhozni egy új és jobb világot, ahol tényleg a magyarok a fontosak és nem a cék és zsék.

nookedli 2017.11.17. 10:26:25

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Ezért kell mindenkinek a Jobbikra szavazni, hogy ténylegesen el legyen számoltatva a ballib(mszp, dk, liberálisok pártja) és jobblib (fidesz-kdnp). Amint láttuk az elmúlt évtizedeket, amely rengeteg idő, volt idejük bizonyítani és csak azt bizonyították ezek a korrupt, hazaáruló pártok, hogy képtelenek kormányozni, képtelenek minket képviselni, nekünk jót csinálni, csak a saját érdekeik mentén mennek és ellopták mindenünket. A fidesz 2010 után ugyanazt folytatta amit elkezdett a mszp, csak sokkal jobban kommunikált, terjeszkedett. Sok ember buta, tájékozatlan, emiatt megvezethető. Ezekre épít a fideszmaffiapárt. Csak a vak nem látja, hogy minden irányba hazudnak.

Duplaxiii 2017.11.17. 10:31:43

Remek! A sokadik kamu!
1) A különböző mérések eleve értelmetlenek, semmit nem jeleznek, és már ezek a mikromérések is full torzak! Ha megkérdeznek embereket, akkor maximum azt tudhatjuk meg, hogy a megkérdezettek kir támogatnak és AZOK közül hányan nem mondanak semmit.
Azt nem tudhatjuk meg, hogy HÁNY kérdezés volt! Tehát azok nem szerepelnek a mérésekben, akik nem állnak meg és semmit nem mondanak.
Hiányzik a kontollérték!!!!!
Minden megkérdezettnél húzni kell egy strigulát és akik megállnak, azok meg majd mondanak valamit.
Tehát a helyes grafikon úgy nézne ki, hogy az ÖSSZES próbálkozás a 100%, a válaszadókat meg ehhez mérten kell arányosítnai.
Érdekesebb lenne, ha mindig szerepelne egy 60-80%-os halmaz, akik nem állnak meg a kérdére! A többiek értéke tehát csak a maradék 20-40% eloszlását jelentené
2) Egyszerű kontroll a saját környzetünk! A környzeteünk 20-50 embere, akik mindenkinél meghatározható szimpáriát jelenzek, hiszen egy lmp-s fickó baráti köre is neki elvtásrai, a fideszeseknek is az! Viszont az átlagembereknél, mondjuk a kocsmákban már 50-70% a totál elutasítása a pártoknak!!!
3) A jobbik kérdése meg szándékosan torzított. Igen egyedül nem, de az összes többi összesen még a Jobbikot sem éri el. Ez matematika, és aki azt hazudja, hogy legkisebb halmaz győzhet és kormányfőt állíthat, az neteg vagy bűnös.
4) A Mostani 60% semlegesből a legtöbben a Jobbikhoz áramolnak! A korábbi balosok jellemző route-ja: mszp (szdsz és többi) -> fidesz (bosszúból, haragból) -> semleges, passzív (keserűség, csalódottság) - Jobbik (düh, tehetetlenség)
Persze a blogereknél ez nem észlelhető, hiszen ők a saját körükben mozognak, fogalmuk sincs a valódi társadalmi indulatokról.
Ma egyik pártnak sincs programja a zuhanás megállítására, a sok társadalmi alapprobléma megoldására! A Jobbiknak sincs, de náluk a náciszag áll szemben a többi ismert korrupt bűnösségével. És a Jobbiknak lehalább a tásadalmi fegyelem tekintetében van elképzelése!
Engem is zavar a Jobbik szaga! De ugyanúgy zavar a sok mikropárt globalizált, internacionalista magyarellenes programja (Trump effektus) és zavar a hazi pizitív diszkriminációból következő súlyos jogi egyenlőtlenség is.
Ha csak azt megkapom, hogy este Angyalföldön nyugodtan mehetek haza az utcán és nem kell lesnem a különböző 3-4 fős narkósok viselkedését, nem kell lesnem, hogy megszúrnak-e, hogy otthon nem kell 24 órában a tájszon-féle mocskot hallgatnom az ablakon keresztül, ha az utcán nem kell rettegve falhozlapulnom a póráz nélküli pitbulloktól, már támogatom őket.
Én is és szinte az összes nagyon mérges demokrata elvű batártom, ismerősöm, akik korábban tettek a változásokért, mint a bloggerek többsége, az aktivisták többsége mefszületett volna!
Szóval lehet a saját halmazt tűzben tartani ezekkel az írásokkal, de hatalmas pofon lesz a vége. A társadalom többsége fogja adni a kollaboránsoknak, a seggnyalóknak IS!

Duplaxiii 2017.11.17. 10:36:29

@Spanos:
Tehát 5 millió...
Ha jól tudom 8,5 millió (a kintiekkel együtt 9 mullió választónk van)
Tehát ha a kintieket a fidesznek adjuk (nem kapnak annyit!), akkor marad 3 millió választó...
Egyiknek sem éri meg ezek mozgósítása. Ha sokan elmennek, akkor azt nem a fiszesz kapja és nem is a baloldaliak! Akik most fel fognak állni, azok már indulatból teszik és a Jobbik lesz a preferált.
Így a baloldalnak sem érdeke a mozgósítás.
Ebből kell kiindulni, így a full összefogás+mozgosítás lenne az egyetlen megoldás, de abban a koalícióban a Jobbik magasan a legerősebb lenne...
Ez szerinted a baloldal és a neoliberális bolsevik mikropártok érdeke?
Jobb nekik a kuss, és a helyek a parlamentben. Nincs felelősség, nem kell program, lehet anyázni, lufit eregetni, és jön a pénz...

Duplaxiii 2017.11.17. 10:51:38

@nookedli:
Azért mennyire gáz, hogy bármit írsz, amit nem szeretsz, a lib-et odaszúrod...
Birkától már ismerem, nem is zavar, de!
Az összes jelzett lib == neolib == neobolsevik
A legsötétebb lenini balos diktatúra! A kirekesztő, parancsvezérelt és tekintélyelvű világ.
A valódi lib, ami például az USA alapja (szabad fegyverviselés, a betörőt lelőheted, nincsenek speciális igazolványok, ott élsz és úgy ahogy akarsz és a trövények ebben téged védenek) pontsan ugyanúgy harcol az általad jelzett bal és jobblibek ellen, hiszen ott az emberek ezt már átlátták.
Kik a fő ellenállók? Az USA keleti és nyugati nagyvárosai, a kozmopolita multikultis zagy!
Most nálunk ezen elvek szerint működnek a "civil" szervezetek, a lmp, momentum, az aktivisták, a bloggerek, a gendervilág, a feminista és zöld "terroristák".
Ezek nem lib-ek, hiszen minden lépésük ellentétes a lib-filozófiával.
(Menyire érdekes, hogy most, amikor kezd lekopni róluk a lepel, azonnal a másik oldalt, a jobbközép, polgári világra fogják rá, hogy AZOK a neoliberálisok és baloldaliak! Már Trump is az...)
Abban teljesen igazad van, jogy a fidesz bolsevik alapú, a mszp értelmezhetetlen, a dk a gazdasági liberális vonal, a többi meg neobolsevik (neoliberális)!
Tudod sok országban eredményesen működött valamikor a keresztény-leberális koalíció!
Mert a normális tudatú ember, a tanult, az intelligens az individualista! Tehát a személyes világában alap a szabadság, az önrendelkezés, míg a állam szintjén meg kell a kolletivizmus.
Ma a neolibeknél nem az egyéni szabadáság a lényeg, hanem a mikroméretű érdekcsoportjaiknak a társadalom fölé helyezése!!!!
A neolibek ugyanúgy "tiltják" az önrendelkezést, az induvidualizmust, a klasszikus lib alapjait.
Nekik az a "szabadság", ha a társadalmi alapgondok helyett a melegek házassága vagy a nők kvótaalapú pozícióba kerülése érdekében harcolhatnak! Az utcán, a médiában.
Orbán nem ezt csinálja? Harcol! Ő is egy mikrocsoport, a saját haverok, rokonok érdekében.
Tehát teljesen igazat adok,, de ahpgy birkának is szoktam írni, a személyes harag, gűlölet ne torzítsa már ítéletedet. Te most olyanokat gondolsz fő ellenségnek, akik ma már nincsenek.
Büdös balosok bújnak az álcájukba...

2017.11.17. 11:09:30

@Gaspen:

De csak addig kacagsz, amíg a "kedves" vezetőd - tudod, a csúti szarcsimbók - be nem krepál.
Mert azt követően a Fityisz kisebbre fog zsugorodni néhány hónapon belül, mint most a Maszop.
Olyan rejtett, ki nem mondott feszültségek, hatalmi harcok dúlnak, hogy lehetetlen lesz összetartani.

2017.11.17. 11:12:39

@Látens Inszinuáció: Rajtatok mindig kacagni fogok :)

Medgar 2017.11.17. 11:23:49

Nézegetem a Súlyemelő Visegrád Kupa eredményeit, és meg kell mondjam mélységesen felháborodtam. Tisztán látszik, hogy a 8. és 9. helyezett együtt 311 kg-t emelt együtt, miközben az első helyezett nevetséges 178 kg-t. Ez szerintem így nem igazságos...

DFK 2017.11.17. 14:10:42

@Látens Inszinuáció: annyira szép, amikor kívűlállók akarják megmondani, mi van a fideszen belül...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.11.17. 17:52:50

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Az ország nem egy entitás. Akiknek igazán szükségük van rá, azok jobban éltek, több pénzhez jutottak, több maradt náluk.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.11.17. 17:55:30

@DFK: Tapasztalat, hogy minden perc kár olyanokra, akik használják a "libsi", "elkurók" és hasonló szavakat. Ezek a legalja fideszszektások. Szóval hagyjál engem te békén, nekem veled nincs miről beszélnek és neked sem velem. Aki ezt a tolvajbandát védi, arra én szarok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.17. 18:00:19

@Én tudom jól:

Tapasztalat, hogy minden perc kár olyanokra, akik használják a birkanyáj, fideszszektás és hasonló szavakat.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.17. 19:02:09

@Én tudom jól:

Dehát nem igaz. Alacsonyabb volt a bérszint is, s az elvonás is nagyobb volt.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.17. 19:02:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ne segítsd őket. Amíg komolyan hiszik, hogy mindenki buta rajtuk kívül nyert ügyünk van: semmi esélyük ugyanis is megkaparintani a hatalmat.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.18. 09:39:21

" A megkérdezettek negyede nem mutat pártpreferenciát"

A megkérdezettek minimum negyede soha nem szokott szavazni, ugyanis Magyarországon a választási részvétel a szavazókorú lakosság tekintetében 65-70 % körül szokott lenni.
Kár eben a hülyeségben reménykednetek, megint pofára esés lesz a vége..:)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.18. 09:46:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Eleve egy valóságidegen illúzió ez az összellenzéki összefogás. Ehhez 101 közös jelöltet kellene állítania az Lmp-től a Dk-n át a Jobbikig mindenkinek.
De ha mégis sikerülne, és a parlamentben a Fidesz nem lenne képes képes megszerezni a képviselői helyek többségét, vagyis a Jobbik lenne a mérleg nyelve, akkor Vonáék belemennének egy katasztrófa koalícióba Gyurcsánnyal a balfasz szocikkal, és Szél Bernivel? Nem hinném.. Ebben az esetben a Jobbik kemény feltételeket támasztva persze, de inkább a Fidesszel állna össze, és nyilván ennek ára Orbán távozása lenne..

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.11.18. 09:56:07

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Látom nem akarod megérteni. A minimálbérig nem volt szja, fölötte alacsonyabb kulcs. Volt adójóváírás, kereset nélkül magasabb volt a családtámogatás. Mi a faszt nem lehet érteni azon, hogy nem az átlagról, hanem az átlag alattiakról beszélek? Olyan, mintha valami retardálttal beszélgetnék komolyan. Ja és az áfa is alacsonyabb volt, a Ft meg erősebb.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.18. 11:19:12

@Én tudom jól:

Azóta nőtt a bérszint, azaz az a kevés ember, aki vesztett is az új adórenddel, ma azok is picit többet keresnek.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.11.18. 17:10:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ühüm. Sivár életed lehet. Csak a tokás vajda beszédei, meg ez...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.11.18. 17:15:49

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Az a csekély másfél- két millió, mit számít. Ja. És azok jó része ma már nem itthon van, szuper, gyakorlatilag már semmire nem találni szakembert, de a BKV, agy éppen az FKF is komoly sofőrhiánnyal küzd. Megérte megadni az adómódósítással ezeknek a tömegeknek a végső lökést nyugat felé. A leszakadók az meg pláne mindegy. A nagy keresztény fidesztől éhen is dögölhetnek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.18. 17:42:32

@Én tudom jól:

A te hülyeségeid szórakoztató értékben magasan verik Orbánéit.
süti beállítások módosítása