A Fidesz márpedig leváltható

Még mindig nem késő!

Még mindig nem késő!

Rövid emlékek 1956-tól

2017. október 22. - Becky Weiss

Ez a poszt egy nappal Október Huszonharmadika előtt születik, egy háromnapos hétvége közepén. Bármit is csinálsz vagy csináltál e napok alatt, érdemes egy-két dolgot visszaidézni.

Ha éltél akkor, emlékszel még milyen volt 1956 Október Huszonharmadika? Ha nem, mit gondolsz, miért történt? Mi lett utána? Hányakat érintett a megtorlás és hányan hagyták el az országot? Hogy bántak külföldön ezekkel az emberekkel? Azt is tudod, hogy a kommunizmus idején az eseményt Ellenforradalomnak kellett hívni sőt, sokáig beszélni sem volt szabad róla?

És 1989-ben ugyanez a nap, amikor kikiáltották a Magyar Köztársaságot? Mit csináltál akkor? Ha nem éltél, szerinted mi volt e esemény történelmi jelentősége?

1990? 1994? 1998? 2002? Ezekből emlékszel valamelyikre? Mindegyik év tavaszán választások voltak. Milyen volt a hangulatod e napon? És az ország hangulata? Mennyire érdekelt Téged akkor a politika? És a környezetedet?

2006-ra emlékszel? Ott voltál, vagy csak hallottál róla? Miért történt az, ami? Aztán 2010, 2014. Gondold végig e két évet is úgy, mint az eddigieket!

Mikor érezted magad a legjobban? És a legrosszabbul? Mikor érezted úgy, hogy az ország jó irányba tart és mikor azt, hogy nem? Egyáltalán melyik alkalmak voltak azok, amikor törődtél azzal, mi zajlik a politikában? Miért törődtél, vagy miért nem?

 

Végül, játssz el egy gondolatkísérlettel!

Bár kicsi az esélye, tegyük fel, ismét forradalom tör ki Magyarországon. Bár még kisebb az esélye, tegyük fel, leverik ezt a forradalmat. A Fidesz a 2010-es választásokat Fülkeforradalomnak hívja. Vajon minek hívnák utólag ezt az eseményt? Ellenforradalomnak?

A bejegyzés trackback címe:

https://realresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr613049024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása