A Fidesz márpedig leváltható

Még mindig nem késő!

Még mindig nem késő!

Forgószínpad

Tallózás a kommentek között

2017. november 14. - Becky Weiss

Okkal nem válaszolok a hozzászólásokra és okkal nem törlök közülük semmit. A reakció nem tiszteletlenséből marad el hanem az okból, hogy sok esetben az eredmény parttalan vita volna olyan kérdésekről, amiknek az eredeti poszthoz nem sok köze.

Ennek ellenére mégis érdemes a kommentekkel foglalkozni. Egyrészt paradox módon azért, hogy világos legyen, mik azok a hozzászólások, amikkel legjobb nem törődni. Sajnos sok ellenzéki szerző, fórum és portál beleesik abba a hibába, hogy elkezd mindenre reagálni. Az eredmény pedig pontosan az a vége-hossza-nincs vita, amit egyes hozzászólók ki akartak provokálni.

Ennél fontosabb viszont hogy megjelennek olyan kormánypárti érvek és eszmerendszerek, amikre annak, aki tudatosan foglalkozik a politikával, tudnia kell reagálnia.

Lássunk néhányat az elmúlt posztok hozzászólásai közül!

A kommenteket vagy változatlan formában, vagy rövidítve közlöm. Mivel egyetlen hozzászólást sem törlök, mindegyik eredetiben is megtekinthető a blogon.

Nagy vagy amúgy:))) Elmondjátok minden gyagyásnak a fidesz tábort, most meg azt mondod, elég egy 3 perces videó és már meg is győzted Józsi bácsit, hogy ne a kedvenc Orbánjára szavazzon? Arról nem beszélve, hogy engem is meg kéne győznöd, hogy valamelyik ellenzéki jelöltre xeljek.Nyelvtannal most ne gyere!. Na mondjuk a Juhász gyerekre, aki jelenleg az isten tudja hány embernek tartozik milliókkal. Annyira tisztességes!

(Torró)

Ha megnézed a blogot, az általad írt ellentmondást ebben a posztban oldottam fel. Téged is meg lehetne győzni arról, hogy mielőtt szavazol, gondold végig az összes lehetőséget. A záró megjegyzésed azonban világosan mutatja, erre Te egyáltalán nem vagy nyitott. Az ugyan nem világos, miért pont Juhász Zoltánt pécézted ki arra hogy bemutasd, értesz a karaktergyilkossághoz is, mint ahogy az sem, honnan származik az adatod, hogy "isten tudja hány embernek tartozik milliókkal". Felteszem, ugyanennyire zavar az is, hogy hány kormányközeli vagy -tag, pl. Farkas Flórián tartozik milliókkal. Igaz?

Pont a befejezés miatt tanulságos a hozzászólás. Minden ellenzékinek fel kell készülnie arra, hogy a Fidesz közvetett vagy közvetlen módon bárki ellen, aki népszerűnek tűnik, azonnal megkezdi a karaktergyilkosságot. Erről a témáról és a lehetséges ellenszerekről később mindenképp fogok írni.

 

"Mindenki, aki nem fanatikus Fidesz-hívő, el kell hogy ismerje: ilyen arányok mellett abszolút igazságtalan, hogy egy párt kétharmados parlamenti többséget szerezzen."
A választási rendszer akkor is ilyen volt, amikor a baloldalnak volt 2/3-a.
(...)
(Midnightcoder2)

Tárgyi tévedés. A jelenleg érvényes választási rendszert a Fidesz alkotta meg. Olvass utána!

"Az ellentéteket pedig majd akkor kell felszínre hozni, amikor már mindenki ott van a Parlament kormányváltó erőinek többségében."
És amikor kiderül, hogy az összetákolt koalíció kormányképtelen, akkor jöhetnek az előrehozott választások, és Orbánnak nem kétharmada lesz, hanem háromnegyede. Vagy rosszabb esetben elhúzzák a marakodást 4 évig mint a Gyurcsány kormány, utánuk pedig ismét a vízözön elvtárs következik.

Ez a kétely láthatóan többekben megfogalmazódott.

Viszont arra kell gondolni hogy 1990-ben sikerült az egymással nagyon sok mindenben egyet nem értő, frissen szerveződő, a korábbi rendszerhez képest ellenzéki pártoknak eljutniuk a választásokig. Közülük több be is került a parlamentbe, hárman pedig koalíciót alkottak. Hogy a legalkalmasabb pártok kerültek-e kormányra vagy sem, arról lehet vitatkozni. Az viszont vitathatatlan hogy Magyarországnak sikerült a demokrácia útjára lépnie.

Egyszer már tehát bizonyította a magyar politika, hogy képes a rendszerváltásra. Most újabb rendszerváltásra van szükség. Hogy miért, arról nagyon sok posztot találhatsz ezen a blogon.

 

" Abban viszont mindenki egyet ért, hogy Magyarország talpra állításának első lépése a Fidesz eltávolítása!"

Ki az a MINDENKI? A jelek szerint a nagytöbbség abban ért egyet, hogy az ellenzéket a hatalom közelébe sem szabad engedni!
Aztán poszter! Nyomod itt, hogy +össze kell fogni" "meg kell győzni a távol maradókat szerintetek! Miért nem fogtok össze? Miért nem győzitek meg őket?
Azért mert nem tudjátok megtenni! Mert soha semmit sem tudtatok megtenni ezelőtt sem, csak pofáztatok, meg most is csak pofáztok hogy így kéne úgy kéne! Ezért tartatok itt! Ennyit értek (még ennyit sem), egy 1/5-öt!
(Cycmen)

Nagyon könnyű beleesni abba a csapdába, hogy az ember elkezd azzal foglalkozni, mit jelent az a "nagytöbbség", ami szerint "az ellenzéket a hatalom közelébe sem szabad engedni". És nagyon könnyű felvenni a provokáció fonalát, amire maga a hozzászólás a felhívás. Vagy esetleg azzal foglalkozni, tényleg 1/5-e az ellenzék össztámogatottsága.

a kommentelő úgy reagált, hogy kiragadott egy mondatot az eredeti közegéből! Mert már maga a poszt is arról szólt, hogy az ellenzéknek mit kell csinálnia.

 

Medve Anyám! Ez Zseniális!
Elképzelhetetlen, hogy a Buli-negyedből kiáramló naródnyikok arcocskáját ne simogatnák meg vidéken, ahol végre újra kezdenek jobban élni akik dolgoznak. Esetenként még a helyi folklór drasztikusabb elemeivel is megismertetnék őket a mozielőadás után, bár inkább már a hepiend bekövetkezte előtt.
Na akkor jöhet Ron Werber a jól ismert technikával, hogy Orbán gyűlöletet szít...
Egyetlen szerencse, hogy összesen nincs annyi elkötelezett ballib, hogy négy falunál többe eljussanak....
(guvat)

Jé, előveszed azt, hogy majd az lesz az érv, hogy Orbán gyűlöletet szít. Te burkolt formában talán nem ugyanazt tetted előtte a hozzászólásodban?

A hozzászólás fő célja a provokáció, így is három sorral többet foglalkoztam vele, mint érdemelte.

 

Megint ugyanaz a hiba: minden nemfidesz szavazatot egy kalap alá vesztek, aztán a teljes szavazókrúakhoz viszonyítotok, végül szörnyülködtök. Játszuk ezt végig nemmszp, nemdk, nemjobbik, nemlmp, nemegyüttpm esetekre is. Kijönne, hogy 80-90% nem akarja őket. Milyen igazságtan lenne, ha ezek kormányozhatnának!
(DFK)

Honnan van az adatod, hogy hány százalék nem szereti a Jobbikot, LMP-t, stb?

Az érv egyébként tetszetősnek tűnik. Kár, hogy a gyakorlatban nem állja meg a helyét. A közvélemény kutatások számon tartják azt is, melyik az a párt, amire biztosan nem szavazna valaki. Ezt hívják párt-elutasítottságnak vagy diszpreferenciának. A listát pedig a Fidesz vezeti, az MSZP a második, sok további párt pedig nem is ér el rajta mérhető "eredményt". Több forrást is találsz erről a neten, például ezt vagy ezt.

A hozzászóló lényegében hamis állításból vezetett le olyan következtetést, ami jogos lenne, ha igazságra épülne.

 

 "első lépés a demokratikus intézményrendszer helyreállítása"
Most is demokratikus az intézményrendszer.

"a társadalom elszegényedésének megállítása, és a leszakadt rétegek felzárkóztatása"
Ehhez a jelenleginél erősebb antiliberális irány kell. Azaz egy ballib kormányzat éppen káros lenne erre.
(Maxval Bircaman)

Tényleg demokratikus az intézményrendszer? Akkor hogyan lehet az, hogy a kiflitolvajt a rendőrség előállítja, ha valaki viszont milliókat tűntet el, nem találnak bűncselekményre utaló jeleket? Példa nélküli volna, hogy egy intézmény élére rendeleti úton és nem képességek, eredmények alapján kerül egy fideszes vezető? Ha nem, melyik rendszerre volt ez az eljárás jellemző?

Erősebb antiliberális irány kéne az elszegényedés megállítására? Pontosan milyen eredményeket ért el ezen a téren a jelenlegi kormány?

De várj csak! Már nem is illiberális demokrácia van, hiszen ezt a szót használtad: antiliberális. Lehet, hogy Te tudsz valamit, amit mi még nem?

 

Mit jelet a demokrtikus intézményrendszer helyreállítása? Azt, hogy mindenhova csak libsit lehet ültetni? Azt, hogy a sajtó újra kizárolagosan balliberális legyen?
Mi lenne a választási rendszer reformja? Az, hogy mindig a baloldal nyerjen?
(DFK)

Tehát szerinted az demokratikus, ha mindenhova csak fideszest lehet ültetni? Mesélj csak, mikor volt olyan, hogy a sajtó kizárólagosan balliberális volt? Szerintem amikor az MSZP volt kormányon, ugyanúgy megvehettem bármelyik ellenzéki lapot, amikor csak akartam. Mesélj arról is, mennyire volt demokratikus lépés a Népszabadságot egyik pillanatról a másikra megszűntetni! Az gondolom nem zavar, hogy Mészáros Lőrinc időközben bekebelezi a vidéki sajtóorgánumokat, ugye? Sőt, arról is mesélj, mikor volt olyan választási rendszer, ahol csak a baloldal nyerhetett!

Erre is érdemes figyelnie mindenkinek! Nagyon szeretnek a Fideszesek olyan dolgokat hozzávágni az ellenzékhez, amiket valójában maga a Fidesz követ el! Ezek azok a kérdések, amikre a hozzászóló nem vár választ, hanem a figyelmet tereli el az eredeti írásról. És arról, ami valójában folyik.

 

Nem, nem fogunk a gazdáitokra szavazni, pont.
(Maxval Bircaman)

Nocsak-nocsak! Kik a gazdáink? Mondd már meg, mert én nem tudok róla, hogy lenne gazdám.

A többes szám, hogy nem fogunk, viszont elgondolkodtató. Én szeretem magam meghozni a döntéseimet. Te nem?

 

Ügyes, a Fidesz most nyert egy szavazót...
(Drednaught)

Vegyük úgy, hogy trollkodtál!

Ha ugyanis ebből a bejegyzésből ezt a következtetést minden külső sugallat és előírás nélkül vontad le, akkor nagy baj van nálad.

 

"E berendezkedés alapja ugyanis az egyenlőség: a terhek-lemondások és az előnyök egyformán vonatkoznak mindenkire."
Na, hát ehhez képest csak egy nagyon szűk réteg (bérből élő, jólképzett) van szarrá adóztatva és millióknak (nyuggerek, állami seggmeresztők, ...) a segge kinyalva. Ezért döglődnek már ezek a társadalmak. És ez nem fog semmit sem változni pusztán attól, hogy leváltjuk az éppen aktuális politikus brancsot.
(desw)

Így igaz.

Sokkal nagyobb változás kell, mint lecserélni az aktuális politikusokat. Magának a politikának a minőségét kell lecserélni, és én bízom abban hogy ez lehetséges.

 

"A terhek egyre csak növekednek. Az ÁFA az egekben, a jövedelemadó rendszer igazságtalan..."
A kedves posztoló esetleg cégtulajdonos v. vállalkozó? Mert azok tudnának a terhekről beszélni.

"Az ezekért cserébe kapott szolgáltatások pedig nem működnek. Az oktatás és az egészségügy romokban, az intézményrendszer akadozik, a közlekedés tragikus..."
Olyanok ezek a szolgáltatások amilyeneket finanszírozni tudunk a gazdasági teljesítőképességünknek megfelelően.

De hagyjuk, inkább dolgozni kéne mint blogolni...
(nemecsekerno_007)

Remek példa a személyeskedésre, és erre minden szerzőnek fel kell készülnie. Kedves hozzászóló, fogalmad sincs róla, mit dolgozok és milyen formában, bár ehhez semmi közöd nincs.

Ami viszont tény: a munkaadókra nehezedő adó és járulékterhek valóban hatalmasak, ezt pontosan tudom. Ez az oka annak, hogy ma nagyon sok ember feketén, kényszervállalkozóként vagy kölcsönzött munkaerőként dolgozik. Ezt a helyzetet mindenképp meg kell változtatni, és nem uram-bátyám rendszerű kamu-pályázatok formájában, hanem a terhek racionális mérséklésével.

 

A jövedelemadó rendszer igazságos. Illetve igazságos akkor lenne, ha mindenki egységes szja-t fizetne, hiszen a közjóból is mindenki egységesen részesülhet. De így is sokkal igazságosabb, mint a többkulcsos volt, pláne úgy, hogy a középosztály jó része már bőven a felső kulccsal adózott. Az írás többi része viszont sajnos ok.
(Én tudom jól)

Sajnos nem igazságos. Kitalált adatokkal bemutatva: ha 80,000 forint kell a megélhetéshez, jobban fáj annak, aki 100,000 forintot keres, ha elvesznek tőle 30,000-t és marad 70,000, mint annak, aki 500,000 forintot keres, hogy elvesznek tőle 150,000-t. Ez a baj.

Az, hogy korábban a középosztály jó része már a legfelső adókulcsban volt, sem volt jó. Ezt a rossz rendszert cserélték le még rosszabbra. Ki szerint mi lenne a jobb rendszer?

 

"Adatok
Becky Weiss
29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2017.10.01. óta tag."
(eßemfaßom meg áll)

Éljen!

Elértem azt a szintet, hogy már saját jogon is jut nekem karaktergyilkosság! Nem éltem hiába! Pontosan miért is fontos, hogy mióta írom a blogot abból a szempontból, hogy mi a tartalma?

Tavaszig még van időm, lehet hogy jelöltetem magam miniszterelnöknek! Hajrá, lehet ezt a mondatomat is kiforgatni!

 

"A literes tejfölös-joghurtos vödröcskében már régebben is csak 9 deci lapult. Most meg már 8 és fél"
Spec a tejfölös poharakon-vödrökön nem térfogat hanem tömeg van jelölve de ilyen apróságokon nem kell fennakadni, nyilván Fehér kisasszony gyakran jár vásárolni.
és természetesen a NER személyesen hibás a gyártók-kereskedők eladási technikái miatt. Az egész világot Orbán kézivezérli
www.nosalty.hu/ajanlo/durva-balhe-megy-foghijas-toblerone-csokik-miatt
(eßemfaßom meg áll)

Egy újabb dolog, amire figyelni kell! A hozzászólónak sikerült a karaktergyilkossági kísérlet után sikerült egy teljesen apró részleten kötekednie, karikírozva a mondandó lényegét.

De ha már akkora eredmény, hogy nincs infláció (ami történetesen nem igaz), azt hogyan hívjuk, ha az ár változatlan, a termék mérete viszont kisebb? Valóban a tejföl az egyetlen termék, ahol ez megfigyelhető? A többi országban is összement vajon minden?

 

A hatalom felrúgta a társadalmi konszenzust a jog-államot ?
Kicsi Weisz van egy kis bibi, a konszenzusos jog-államot nem a Fidesz találta ki.
Ha vacakul működik ez a konszenzusos demokrácia, mert vacak az alapötlet, (nem pedig a magyarok vagy más népek értetlenek), hanem a kiagyalóit kell hibáztatni.
Nos, ott kell reklamálni ahol kitalálták a "nyitott társadalmat" a politikai- logikai társadalom mérnökeinél, név szerint a Bécsi-Harvard köri filozófusok ember szakértők nemzedéke a tettesek.
Név eszerint is feltudjuk őket sorolni! Bizony, bizony.
A csúcs termékük pedig a Soros-terv, össze ugrasztani a jámbor és hiszékeny népeket, (demokrácia export cím szó ürügyén),majd a társadalmi rétegeket, ha ez meg van a családokat, majd a nemeket, hogy aztán átnevezve, mindenki gender legyen.
Azaz helyezd permanens stressz helyzetbe és teljesítmény kényszerbe egy börtön bolygó lakóit, had marakodjanak és ekkor arat diadalt Soros az "ateista-zsidó fene vad", az önjelölt filantróp messiás.
Ez ilyen egyszerű
Hazudj jó nagyot és fogd rá másokra. Ócska trükk, ez kicsi Weisz.
(Jakab.gipsz)

Ezen most sírjak vagy nevessek? Többször is megpróbáltam értelmezni a hozzászólást, de még mindig nem értem, hogy sikerült eljutni logikailag a sorosozásig.

 

Szinte felesleges volt megírni a blogolónak a mondanivalóját.
Magyarország már csak ilyen, mindig van az a tömeg, aki megnyalja a tolvaj, netán diktátor vezető kezét egy kis előnyért. Mindig.
(olli)

Sosem felesleges. Ha nem hinnék abban, amit csinálok, nem csinálnám.

 

* * *

Remélem, aki ezt végigolvasta, kapott pár tippet, mire mit lehet válaszolni. Feltéve, ha van érdemi mondanivaló, amire lehet valamit.

Az igazi titok azonban nem az, hogy én mit reagálok. A lényeg éppen az, hogy nincsenek előre megírt válaszok. Figyelni kell, értelmezni kell, gondolkodni kell, és magad megadni a feleleteket. Ami akár teljesen más is lehet és sokkal jobban is sikerülhet, mint amit én adok.

A sokszínűség erős fegyver minden diktatórikus rendszer ellen.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://realresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr5613275561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása