A Fidesz márpedig leváltható

Még mindig nem késő!

Még mindig nem késő!

Beszélgessünk a... 5. rész

Az arányok, tudod, az arányok!

2017. október 31. - Becky Weiss

Főleg a mérsékeltebb temperamentumú Fidesz-szavazóktól és a jelenlegi és a 2002-2010 közti kormányt egyaránt elutasítóktól hallani érvként a következő két mondatot:

"De hát az előző kormány is..."
"Mindenütt ez folyik..."

Önmagában véve persze mindkettő igaz. Ezért nem egyszerű válaszolni rájuk. De ha arról van szó, hogy ezek elegendő érvként szolgálnak arra, hogy a Fideszre kell szavazni vagy hogy egyáltalán nem is érdemes szavazni, akkor már nem állják meg a helyüket!

Le is írom, mit tudsz mondani ezekre, ha a politikáról beszélgetsz. És ugye a végső cél az, hogy minél többen szavazzanak a Fidesz ellen, nem igaz?

Fú, de hát az MSZP-kormány alatt is virágzott a korrupció! Ott volt például a hírhedt nokiás doboz...

Valóban ott volt. 15 millió forint volt benne. Az elég sok pénz, nem? A Fidesz viszont egy tollvonással, hatalmával visszaélve vette el az emberek nyugdíjpénztári vagyonát. Tudod, ez mekkora összeg? 3 000 000 000 000, azaz háromezer milliárd forint! Ha így jobban tetszik, kétszázezer nokiás doboznyi pénz. Vagy ez nem lenyúlás? Nézd csak, mit írt annak idején az Origo minderről! És azt is, hogy mi történt később a pénzzel! Szóval nem lenyúlás?

Arányok, tudod, arányok!

 

Jó, de az igazán nagy összegek már az MSZP alatt is a beruházásoknál tűntek el! Lásd a 4-es metró esetét...

Igazad van, itthon is, másutt is történik ilyen. Gondolom örülsz is nagyon, hogy vizsgálják az ügyet. Csakhogy a Fidesz alatt nem csak hogy ez folyik, hanem a lépték és a haszontalanság is sokkal nagyobb! Hallottál már például arról a faluról, aminek tizenegy kilátója van? Hogy arról, vajon kinek az érdeke Magyarország egyoldalú gázfüggése és hogy az mit eredményez, már ne is beszéljünk.

 

De a rezsicsökkentést nem tagadhatod le!

Dehogynem. Kamu az egész. De ha lusta vagy lapozgatni, leírom a lényeget. Ötven százalékkal olcsóbb lett a gáz világpiaci viszonylatban. Ebből a magyar emberek megkaptak húsz százalékot. Miért csak annyit? Hol a többi harminc százalék?

Arányok, tudod, arányok!

 

De hát mindezzel együtt jobban teljesít Magyarország, mert az előző kormány alatt...

Sajnos ez sem igaz. Ebből az írásból megtudhatod, hogy a rosszabbul teljesítés valóban az MSZP-kormány alatt kezdődött el, viszont a Fidesz semmit nem javított a helyzeten, sőt. Sokat rontott.

És nem csak erről van szó. Hanem például arra is, hogy Fidesz ráteszi a kezét a médiára...

 

Jaj, hát minden valakinek a kezében van, sehol sincs olyan, hogy teljesen független médium!

Önmagában ez igaz. De egy demokratikus országban nem számolnak fel egyik napról a másikra olyan kaliberű újságokat, mint például a Népszabadság! Vagy nézd csak meg az Origót, feljebb még hivatkoztam is egy régi cikkükre! Nézd csak meg, milyen színvonala volt az ottani írásoknak, mielőtt a Fidesz bekebelezte a portált! És hogy milyen színvonala lett utána!

Arányok, tudod.

Ráadásul demokratikus országokban nem nyomják a kormánypropagandát minden lehetséges helyen. És nem távolítják el az ellenzék plakátjait sem az utcákról. Egyébként ugyanazokról az agresszorokról van szó, akik például 2016-ban népszavazási kérelmet akadályoztak meg, és akik közül sok már 2006-ban is ott randalírozott a tüntetéseken.

 

Na, a 2006-ot talán hagyjuk, gyászos volt, amit a rendőrség művelt az emberekkel! Egyébként is, az ilyen balhékeresők mindig mindenütt ott vannak.

Az első részével nem lehet vitába szállni, az valóban az MSZP-kormány egyik legrondább szégyenfoltja. De ha már rendőri intézkedés, mostanság viszont eléggé érdekes módon zajlanak a dolgok. Ezer történetet hozhatnék, de például a ligetvédőket is kopaszok bántalmazták. A rendőrség pedig valamiért nem tett semmit. Érted már? Balhékeresők tényleg mindenütt vannak, az azonban nem normális, ha ezek az állam támogatását élvezik, a rendőrség pedig rendre nem lép fel ellenük. Szerinted miért történik mindez?

Jók az arányok?

 

De akkor is! A Fidesz legalább csinál valamit, az MSZP pedig nem csinált semmit!

Ne is mondd! Teljesen igaz, hogy a 2002-2010-es időszak legnagyobb része elvesztegetett idő volt. Viszont a Fidesz bármihez nyúl hozzá, a végeredmény sosem jó és mindig hatalmas pénzek tűnnek el!

Ez pedig nagyon rossz érv arra, hogy bárki rájuk szavazzon. Ilyen alapon inkább lennél együtt egy olyan emberrel, aki rendszeresen megerőszakol, mint egy olyannal, aki képtelen közeledni hozzád? A Fidesz ugyanis, rendszeresen és egyfolytában megerőszakolja a társadalmat. Erről már például itt is írtam, ez a poszt bővebben mesél egy-két ott írt dologról. Vagy érdemes az itt írtakat is végiggondolnod.

Végezetül, ki monta, hogy az MSZP-re vagy Gyurcsányra kellene szavaznod? Vannak más lehetőségek is, és az ezek közötti választáshoz is kaphatsz segítséget.

Hogyne. Bárki is van hatalmon, mindig vannak és lesznek visszaélések. Csak az arányok, tudod, az arányok! Hogy ezek a visszaélések puszta hírek számodra, vagy rendre olyan dolgkok, amelyek hatásait a saját életedben látod és tapasztalod.

Amikor közlekedni próbálsz, amikor kórházba kerülsz, amikor tanul(na) a gyermeked, amikor a jobban teljesítés ellenére mégis egyre kevesebb a pénzed és egyre drágább minden. Közben pedig dübörög a felcsúti kisvasút, épülnek a stadionok, szépülnek a fátlan közterek és ne mondd nekem, hogy biztonsággal tölt el a rendre vigyázó, plakátokat letépő, ligetvődőket, népszavazást benyújtókat molesztáló agresszív háttérerőszakszervezet.

Előnyök? Hátrányok? Arányok!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://realresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr10013119420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása