A Fidesz márpedig leváltható

Még mindig nem késő!

Még mindig nem késő!

Orbán vagy Európa?

Vajon jogos a kérdés?

2017. október 16. - Becky Weiss

Még mielőtt csak azért lapoznál tovább reflexből, mert a DK ugyanezzel a kérdéssel kampányol, megnyugtatlak, nem DK-párti poszt következik.

Viszont, tőlük függetlenül is érdemes körbejárni a kérdést: miért jó nekünk az Európai Unió?

Tökéletes az EU?

Sajnos egyáltalán nem. Az általa hozott intézkedések nem egyszer átgondolatlanok, túl lassúak, és valóban nem tesznek jót Magyarországnak.

Van reális alternatívája az EU-nak?

Nincsen. A jelenlegi világban, talán Svájcot kivéve nincs olyan ország, mely úgy boldogulna egyedül, hogy ott tényleg jó az élet. Mindenki egymásra van utalva. Egy szem függetlenként Magyarország már csak azért sem maradna életben, mert rengeteg szempontból vagyunk ráutalva az EU-s forrásokra, és mert a legtöbb cég az Unióból költözött be az országba.

Megjelentek azok a hangok is, hogy Oroszországgal és a keleti államokkal kellene összefogni az EU helyett. Ez az ötlet később legalább egy külön posztot érdemel majd. Most azonban csak egyetlen dolgot emelnék ki. Magyarország több mint 40 éven át a Szovjetunió vezette, keleti kommunista blokkhoz tartozott. Ha nem így lett volna, nem halmozódott volna föl az a hátrány, ami miatt még messze nem tartunk ott, mint a nyugat-európai országok. Biztos, hogy jó ötlet volna ismét az orosz érdekszférába tartozni?

Jót tesz nekünk az EU?

Egyre hangosabban harsognak az érvek, hogy milyen rossz nekünk az EU-tagság. Ide a németek a hulladék élelmiszereket küldik, a bankok az elavult és kizsákmányoló konstrukciókat, árak terén már ott tartunk, mint a nyugat, bérek terén pedig a töredékét sem keressük. Arról is érdemes lenne beszélni, mindebből mi igaz, és hogy mindez mennyire az EU vagy a nyugati államok hibája.

De ettől függetlenül is látni kell két dolgot! Egyrészt, életszínvonal beli különbségek nemcsak a tagállamok között vannak, hanem még egy-egy országon belül is vannak jóval gazdagabb és szegényebb területek. Másrészt, nem csak a már említett anyagi források miatt, hanem az EU által nyújtott lehetőségek miatt is sokkal többet nyerünk az EU-tagsággal, mint amennyi hártányunk ered belőle.

 

De mi történne, ha kilépnénk az EU-ból, vagy ha addig mérgesedne a viszony, hogy kizárnak minket?

A DK kampánya tényleg megemlít egy-két lehetséges fejleményt, és azokat sem lehet figyelmen kívül hagyni. A valóságos helyzet viszont sokkal szerteágazóbb szinten jelentkezne.

Megszűnne a magyarok EU-n belüli szabad utazási, tanulási és munkavállalási joga. Aki ekkortól kezdve akarna külföldre menni, sokkal nehezebb helyzetbe kerülne. És az sem garantált, hogy akik már külföldön dolgoznak, továbbra is ott maradhatnak. Azt sem tudni, vajon mely országokban állna vissza a vízumkötelezettség.

Megdrágulna minden, ami az EU és Magyarország között mozog. Hogy mikor és milyen vámok és szabályok lépnének életbe, szintén megjósolhatatlan. Egy azonban bizonyos. Rengeteg külföldi cég valóban azért települt Magyarországra, mert itt olcsóbb a munkaerő. Igen, ezt veheted kizsákmányolásnak is, de veheted úgy is, hogy munkahelyeket teremtenek. Valódi munkahelyeket. Ha viszont már nem leszünk EU-tagállamok, nem biztos, hogy továbbra is megéri majd nekik itt maradni. Tehát, ki fognak vonulni. Ez egyrészt a hazai termelés visszaesésével, másrészt a munkanélküliség felfokozódásával, végezetül, mivel az itthon előállított termékeket valószínűleg importálnunk kell majd, az árak hirtelen emelkedésével jár majd!

Végezetül, mint már korábban is írtam, az EU az utolsó bástyája azon fékeknek és ellensúlyoknak, amik garantálják, hogy az aktuális hatalom ne tehessen meg bármit. Ha ez elvész, onnantól minden lehetséges lesz!

Csak néhány ötlet.

Bevonják a világútleveleket és többé nem utazhatsz szabadon a világban.
Rendeleti úton betiltják az ellenzéki pártokat.
Nem lesznek többet szabad választások.
Államosítják a vállalkozásokat.
Megszűntetik a magántulajdont.
Lekapcsolják az internetet.
Politikai-, hitbéli-, vagy származás szerinti hovatartozás miatt embercsoportokat diszkriminálnak.
Embereket koncepciózus perek alapján ítélnek el.
Visszaállítják a halálbüntetést.

Ezzel persze nem azt mondom, hogy ezek mind meg is fognak történni, hanem azt, hogy bármelyikük úgy történhet meg, hogy abba többé senkinek semmilyen beleszólása nem lesz.

 

Ez a poszt azért született, hogy három kérdést megválaszolj!

Van-e ma Magyarországon olyan számottevő támogatottságú párt a Fideszen kívül, amellyel kapcsolatban egyáltalán felvetődik, hogy kivezet minket az EU-ból?

Ha ez megtörténik, lehetetlennek tartod-e, hogy a fenti lista bármelyike, vagy akár mindegyike bekövetkezzen?

Mondhatod: á, azt úgysem teszik meg! Azért gondold végig, hány olyan dolgot tett már a Fidesz, mióta hatalmon van, amikről nem gondoltad volna, hogy valaha is megtörténhet! Ezt a listát már sokan összefoglalták előttem, ezért csak néhány dolgot említenék meg: Alkotmány alaptörvényre cserélése, nyugdíjpénztárak és trafikok "államosítása", komplett újságok, tévécsatornák, hírportálok megsemmisítése vagy birtokba vétele.

Végül: az előző két válaszod alapján szerinted megéri megkockáztatni, hogy a Fidesz hatalmon maradhasson?

 

A következő posztban pedig én is nemzeti konzultációt fogok végezni. Ráadásul teljesen ingyen és Rád lesz bízva, melyik kérdésre mit válaszolsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://realresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr1912992946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

api99 2017.10.17. 01:25:54

A magyarok 70-%-a EU-párti. Valami eus felmérés szerint az egész eu-ban pont nálunk a legamasabb a támogatottsága.
Nem akarunk kilépni.
És én azt sem gondolom, hogy ov ki akarna lépni. Még mondani sem mondta egyszer sem.
Az egészet valami bolond agymenésnek tekintem.
Vagy lehet, hogy trollkodsz és nem vettem észre?

Az viszont egy valós kérdés, hogy milyen eut szeretnénk? Hogyan szeretnénk élni?
Az integráció nem volt igazán sikeres. Kb. pont úgy van az országunk (és a többi keleti) elmaradva a nyugatiaktól, mint a csatlakozáskor. Nem sikerült a felzárkózás.
És miért is nem? Többek között: a liberális gazdaságpolitika -> a nyugati cégek piac-tarolása, bérrabszolgaság kialakítása, de az okok között vannak a rossz csatlakozási egyezségek; a saját korrupt politikusaink stbstbstb
Belső gyarmat lettünk.
Szóval én pl. nem szeretnék egy európaiegyesülállamokat.
Valami normális nemzeti érdekeket képviselő kormányt szeretnék (nem nagypofájú, de elvtelen és haverok zsebeit tömködőt) És akkor lehetne ilyen fontos kérdésekről beszélni, azokat megoldani.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.10.19. 09:26:23

@api99: Egyetértek és ezekre az is rájöhetne, aki ultraliberális oldalon van, csak nekik könnyebb az "Orbán ki akar vezetni minket az EU-ból" szöveget mantrázni, ami dettó ugyanaz a béna ijesztgetés, mint a ""22 milla román idetódul" volt.
süti beállítások módosítása