A Fidesz márpedig leváltható

Még mindig nem késő!

Még mindig nem késő!

Kiknek nem érdemes a Fideszre szavazni?

2017. november 20. - Becky Weiss

Sokan 2014-ben átsiklottak egy kulcsfontosságú tény fölött: a Fidesznek egyáltalán nem volt programja. És ha jobban megnézzük a jelenlegi helyzetet, azt kell mondani, most sincs! Hogy mennyire nincs, azt remekül mutatja az, ha beírod a Google-be a kormány, program, 2018 szavakat. Annyit leszámítva, hogy a kormány úgy döntött, 2018 a családok éve lesz, releváns találatot nem ad a kereső.

Ez alapján joggal feltételezhetjük, a Fidesz a következő négy évben ugyanazt akarná folytatni, mint amit eddig is csinált. Jó esetben. Rossz esetben viszont nem csak ugyanazt, hanem mindazt, amit eddig művelt, szintet emelve, még durvább formában. Hogy mi ez az irány, rengeteg dolog jelzi. Én csak azt az egyet emelném ki: idén konzekvenciák nélkül fordulhatott elő, hogy nyilatkozat közben Orbán száját elhagyta a fajtestvér szó.

Érdemes viszont megnézni, kik azok akik valószínűleg rosszul járnának, ha még négy évig a Fidesz maradna hatalmon!

1. Aki kórházi kezelésre vagy rendszeres orvosi ellátásra szorul

Az egészségügy leépülését csak azok a szerencsések nem látják, akiknek nem kellett azt az utóbbi években igénybe venniük. A kórházak állapota katasztrofális, a várólisták hossza legalább hónapokban mérhető, az orvosok és az ápolók tömegével hagyják el az országot, mert nem képesek megélni a fizetésükből és mert nem képesek a jelenlegi körülmények között érdemi munkát végezni. Az olyan aljas húzások, mint a rokkantnyugdíj megszűntetése, vagy a korszerű rákgyógyszerek támogatásának a hiánya alapján nem nehéz megjósolni, az állapotok egyre rosszabbodnak. A következő kormány egyik legfontosabb feladata lesz az egészségügy helyreállítása.

 

2. Akik a közoktatásban dolgoznak

Az egészségügy mellett az oktatás rossz állapota a leglátványosabb. Az állam gyakorlatilag kézi vezérlés alá vonta az oktatást. Ezzel elérte, hogy az egyébként is alulfizetett tanárokra még több teher hárul, és hogy azoknak sok esetben korszerűtlen és a politikai rezsimet kiszolgáló tananyagot kell továbbadniuk. Az eredmény? A pénz olyan szintű hiánya, hogy már krétára sem futja, a pedagógusszakma megalázása, és végsőkig kifárasztott diákok, akik mindezért cserébe elavult, használhatatlan tudást kapnak. Alapvető mértékig kell megreformálni a területet.

 

3. Akik szeretnének tovább tanulni

A hallgatói szerződés miatt a végzett diák még abban az esetben, ha korszerű tudáshoz jutott, is elesik attól hogy külföldön találjon magának a képességeinek megfelelő munkát. Azt viszont semmi nem garantálja hogy a röghöz kötött fiatal képes lesz elhelyezkedni a diplomájával. Nem hinném hogy bármi mást kéne erről mondani.

 

4. Akik közmukából vagy alkalmi munkából kénytelenek megélni

Ha tudnak egyáltalán. De nem tudnak. A közmunka jelenlegi formájában nem a szegénység felszámolását hanem annak tartósítását szolgálja! Ha valaki azt hiszi, az a zsák krumpli vagy pár köbméter tüzifa választások előtt ingyen van, nagyot téved. Az ár a beleegyezés a további nyomorba.

 

5. Aki állami intézményeknél dolgozik úgy, hogy nem rokonai sem ismerősei egyik nagy kaliberű fideszesnek sem

Aki ez a kategória, az szerintem magától is tudja, miről beszélek. Ejtőernyővel az osztály és az intézmény élére küldött kis-nagyfőnökök, akik minden máshoz hülyék voltak, azért lettek "oda buktatva". Ugyan semmihez sem értenek de mindent képesek kézi vezérelni. Fentről jövő megfellebbezhetetlen, gyomorforgató utasítások ügyek, vizsgálatok, nyomozások, ellenőrzések leállításáról, horribilis összegek fű alatt történő át- és visszautalásáról. Racionalizálás címén elküldött munkatársak, akik feladatait maradéktalanul örökli meg a többi kolléga, persze bármiféle fizetésemelés nélkül.

 

6. Akik vállalkoznának úgy, hogy nem rokonai sem ismerősei...

Nem csak azért mert a terhek és a szabályok egyszerre horrorisztikusak és áttekinthetetlenek. Hanem azért is, mert helyzetbe csak a pártkatonák kerülhetnek. Ha pedig valaki ennek ellenére képes működő vállalkozást építeni, még mindig ott a veszély, hogy valamelyik strómant pont azzal a szektorral, területtel, ágazattal kell kistafírozni. Aki pedig ellenáll, az mesélhetne, hogy megy ez. De már nem tud.

 

7. Akik külföldi tulajdonú multinál dolgoznak

A jelenlegi jogi környezet kiszámíthatatlan és mint az előbb írtam, nem lehet tudni, mikor gondol egyet valamelyik stróman, hogy márpedig ő szeretné azt a piacot lenyúlni. Tehát bármikor megszülethetnek azok a jogszabályok, amik hatására a multi úgy fog dönteni, leépítést hajt végre, vagy kivonul az országból. A következő kormánynak kiszámítható jogi környezetet kell teremtenie!

 

8. Azok a nők, akik nem szeretnének gyereket

Ha ez a kormány a nőket másodrendű állampolgárként kezeli, a gyermektelen nők már a rendűség ötös listájára sem férnek be. Hiába igaz hogy nagyon sok esetben a gyermekvállalás legfontosabb ellenérve az anyagi biztonság hiánya. Időről időre belengetik azonban az ötletet hogy valahogyan szankcionálni kéne a gyermekteleneket. Például különadóval. Milyen alapon szól bele bármilyen kormány is abba hogy ki mikor és hogyan szeretne családot alapítani?

 

9. Akik melegek

Szerinted megvalósulhat ez alatt a kormány alatt az azonos neműek házassága?

 

10. Akik életét a kormány már valamely korábbi intézkedésével romba döntötte

Trafikosok. Földtulajdonosok. A kormány által veszélyesnek tartott média dolgozói. Civil szervezetek alkalmazottjai. Questor-károsultak. Hajdani vállalkozók. És mindazok akik korábban viszonylag tűrhetően éltek, ma pedig már a végső elszegényedés ellen kűzdenek. Vagy már rég elveszett belőlük minden remény, hogy valaha talán jobb lesz. Tényleg azt hiszitek, ez a kormány segíteni fog rajtatok? Nem fog. Nem hagy senkit az út szélén, hanem vasalt csizmával rúgja bele a szakadékba! Ébresztő!

 

Ha ezt olvasva úgy érzed, legalább egy kategóriába bele tartozol, saját magad ellen döntesz, ha a Fideszre szavazol.

Azon is elgondolkozhatsz, kik azok, akik jól járnának azzal ha a Fidesz maradna hatalmon!

Szerinted kiből van több? Ez utóbbiakból vagy azokból akik a fenti listán megtalálták magukat?

A bejegyzés trackback címe:

https://realresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr5713324823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása