A Fidesz márpedig leváltható

Még mindig nem késő!

Még mindig nem késő!

Egy könnyű gyakorlat nem szavazóknak

"Elegem van a Fideszből, de ez az ellenzék alkalmatlan a leváltására!"

2017. október 15. - Becky Weiss

Hallottad már ezt a mondatot, nem? Netalán magad is így érzed?

Ha a válaszod igen, van egy egyszerű módszer, ahogy elkerülheted azt, hogy csak ezért ne menj el szavazni. És egyben másokat is meggyőzhetsz arról, hogy abban a helyzetben, amiben most van Magyarország, többé nem megoldás nem szavazni. Az ugyanis csak a jelenlegi kormányt erősíti!

Olvasd el, mit kell tenned!

1. Írd össze az általad ismert összes pártot! Beleértve nyilván a Fideszt is, de az összes ellenzéki pártot vagy olyan csoportosulást is, ami lehetséges, hogy elindul a választásokon.

2. Állítsd sorrendbe ezeket úgy, hogy először azt választod ki, akire úgy érzed, a legbiztosabb, hogy soha nem szavaznál! Ha a Fideszt írtad most fel, hozzájuk képest, bárki jobb, nem? Ha bárki más, azt is írd fel! Ha történetesen Fidesz-szavazó vagy, akkor is válassz egy olyan pártot, amit a létező legrosszabbnak tartasz! Ha ez nehéznek tűnik, gondolkozz el rajta, miért az!

3. Írj az általad legjobban utált párt mellé egy-két kulcsszót, vagy maximum egy mondatot, hogy miért gondolod úgy, hogy soha nem szavaznál rá!

4. Válaszd ki a maradékból a következő legkevésbé szimpatikus pártot, írd fel, és erről is írj valamit, miért érzed úgy, hogy nem szavaznál rá!

5. Ismételd el ugyanezt az összes felírt névvel, így haladva a "legkisebb rossz" felé! Előfordulhat, hogy egy idő után már nem tudsz negatív érvet írni az adott párt mellé, mint ahogy az is, hogy inkább pozitív dolog jut róla eszedbe! Nem baj, ekkor hagyd üresen a miért-rovatot, vagy írj oda valami szimpatikus vonást!

6. Ezt követve a legutoljára marad az a párt, amelyiket a legjobbnak tartod! Tehát, veheted úgy, hogy ha most lennének a választások, rájuk szavaznál, nem? Ne feledd, ha nem szavazol, azzal lényegében a Fideszt erősíted!

7. Minden hónapban legalább egyszer vedd elő újra a listádat, olvasd végig, és gondolkozz el rajta, még mindig igaznak érzed-e azt, amit az adott párt mellé írtál! Ha változott a véleményed, módosítsd a listádat!

 

Ez a módszer nem csak arra jó, hogy mire eljönnek a választások, lesz róla önálló képed, kire akarsz szavazni, hanem arra is, hogy ne gyere zavarba akkor, ha a választásokig váratlan fordulatok történnek! Ez utóbbi alatt például azt értem, hogy akit addig a legkisebb rossznak tartottál, hirtelen csinál valami hatalmas hülyeséget, vagy hogy pont arra a pártra nem szavazhatsz valamilyen okból. Ha ilyesmi fordul elő, még mindig ott lesz a listád a második, harmadik, bárhányadik legkisebb rossz párttal. Tehát, még ekkor is lesz kire szavaznod!

 

Az itt írtakat természetesen nyugodtan javasold mindazon ismerőseidnek is, akikről tudod, nem akarnak szavazni. Higgy nekem, sokkal nagyobb eséllyel fognak a Fidesz ellen szavazni, mint tennék azt, ha valamelyik konkrét párt mellett érvelve győzködnéd őket!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://realresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr2912983448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.10.19. 09:41:53

Egy átlag szavazó összesen nem fog ennyit foglalkozni az egésszel, jó ha egyáltalán leszavaz.
A másik, hogy most a Fideszre egyértelműen egy csomó rosszat lehet mondani, hiszen ők csinálnak is valamit. Pl. az MSZP mellé leginkább annyit lehet, hogy 8 évig nem csináltak semmit kormányon 12 évig ellenzékben és megbuktattak két megválasztott saját miniszterelnököt (még ha hivatalosan lépviselőkre szavazunk).
A többi pártról meg semmit nem tudni. Nincsen egyértelmű saját definíciójuk, nincsen határozott üzenetük. Ezeket négy szóban meg kell tudni alkotni, hogy átmenjen a szavazókhoz, különben akár ne is létezzenek, mert felesleges! Egy bolti, vagy gyári melós ennél többet a munka és a család mellett nem fog tudni foglalkozni vele. Az, hogy intellektuálisabb emberek agyalnak otthon, az nem fog sokat változtatni a dolgokon.
Amíg az ellenzék vezető pártjai a Jobbik, az MSZP és a DK masszív elutasítottsággal rendelkezik, de vannak fanatikus híveik, itt nem lesz változás. Hiába vannak szám szerint többen a szavazóik, ha nincsen egy határozott irány, akkor a legerősebb irányba fognak menni a dolgok és ez a Fidesz. Ez nem diktatúra, most pl. Merkel is olyan koalíciót próbál összeállítani, ahol a szélsősége kioltják egymást és ő dirigál a többi koalíciós pártot egymás ellen kijátszva.

api99 2017.10.19. 15:50:06

Ez egy pocsék lista és rossz tanács a nem szavazóknak.

A választási matekban három dolgot állítok a szavazókról (axiómaként kezelem):
1. fideszre megy 2 millió szavazat
2. jobbikra mehet 1 millió olyan szavazat (az 1,2-1,5-ből), ami nem tűri el (vagyis elveszne) bármiféle pártszintű mszpdkliberális... kapcsolódás esetén.
3. össz szavazószám max. 5 millió lesz
Na ebből állítsatok fel egyenletet.
Arról lehet spekulálni, hogy mi van, ha ez a 3 állítás nem így van. De az meg a vágyak birodalma. Fixen állítom, hogy ez a 3 axióma megállja a helyét.

A fenti axiómákból a következtetéseim:
Valami kis esélye csak a jobbiknak van leváltani a fideszt. Az ÖSSZES többinek 0, sőt 0,0% az esélye.

A szavazóknak kell rádöbbenniük, hogy a jobbik az egyetlen váltópárt. Kb. + 600 ezer átszavazás a ballibantifatököm oldalról már leválthatná a fideszt.

A többi párt és a mindenféle bolond agymenések róluk azért nem érdekelnek, mert az önérdekük a parlamentbe kerülés, amiért mindent meg fognak tenni. Terelnek, félrevezetik a választóikat. Ugyanis ők is pontosan tisztában vannak ezzel a választói matekkal.

Tehát a következtetések:
Ha a fideszre szavazol = az újabb ov-kormányt támogatod
Ha mszpdkpmegyütt... pártokra szavazol = az újabb ov-kormányt támogatod
Ha lmpmome.... pártokra szavazol = az újabb ov-kormányt támogatod
Ha érvénytelenül szavazol = az újabb ov-kormányt támogatod
Ha nem mész el szavazni = az újabb ov-kormányt támogatod
ÉS
csak akkor támogatod a fityesz leváltását, ha a jobbikra húzod az X-et.

Tudom, hogy ez nagyon kellemetlen a blog.hu íróinak és olvasóinak. Pedig itt író-olvasni tudó emberek vannak (mit is várhatunk a többi honfitársunktól??).
De BŰN nem tisztában lenni azzal, hogy a szavazófülkében mit okozunk az X-ünkkel.
A fülek és szemek befogása sosem vezetett sehová.
süti beállítások módosítása