A Fidesz márpedig leváltható

Még mindig nem késő!

Még mindig nem késő!

Ismerd meg a fideszeseket! 2. rész

2017. október 03. - Becky Weiss

Az előző rész a ritkább, de látványosabb típusokkal foglalkozott. Most pedig nézzük meg a csendesebb többséget!

5. A megvezetettek

Ők teszik ki a szavazótábor legnagyobb részét. Arról a sokaságról van szó, akik elhiszik a rájuk zúdított propagandát. Akik beveszik a maszlagot, hogy Magyarország tényleg jobban teljesít, Brüsszel, Soros, és meglátod, hamarosan az egész EU ellenség... ugye nem kell sorolnom?

Nagyon fontos tudnod, hogy ezek az emberek nem szükségszerűen ostobák! Egyszerűen csak tájékozatlanok. És, ami még rosszabb, ez nem is okvetlenül az ő hibájuk! Nem hiszed? Próbáld ki csak egyetlen napig, hogy kizárólag a kormány által ellenőrzött médiából tájékozódsz! Nem, nincs internet, sem általad relevánsnak tartott újság vagy tévécsatorna (van még olyan?), csakis a köztévé és a közmédia! Azt mondod, falra mászol az ostobaságtól, Na most képzeld el, mi történik, ha valaki csak e forrásokból próbál tájékozódni!

Azt mondod, nincs olyan? Azt mondod, miért nem néz szét maga körül? Hallod, nincs mindenütt internet, sem választék tévéadókból! Ne lepődj meg hát, hogy egy idő után elhiszik, mintegy azonosulnak azzal az emberek, amit látnak! Tudom, milyen. Amikor először megtapasztaltam, bár más témában és léptékben, én magam is meglepődtem, amikor "kitisztultam", mennyit és milyen módszeresen hazudtak nekem. Miként tartottak elém torz tükröt a külvilágról, hogy végül tényleg elhiggyem, az az igazság, amit mondanak! A módszer ugyanaz!

Miről ismered meg őket? Nincsenek önálló érveik. Honnan is lennének? De messze nem olyan hangosak és erőszakosak, mint az előző posztban írt Fideszesek. Amint kicsit megkapirgálod a felszínt, zavaró ellentmondáshokhoz jutnak. Ők ugyan nem érzik azt a nagy jobban teljesítést, de hát biztos igaz, hiszen mindenki erről beszél... Ők a legfontosabb megyőzendő célközönség!

 

6. A megélhetési rettegők

A legkétségbeesett része a szavazótábornak. Azok, akik már annyira borzasztó körülmények között élnek, hogy olyan olcsó az áruk, hogy bármiért: közmunkáért, vagy akár pár köbméter tűzifáért is megvásárolhatóak. Hihetetlenül hangzik? Tényleg nehéz elhinni, hogy már akkora a szegénység az országban, hogy tömegével vannak olyanok, akik szerint az internet csupán a "gazdagok játékszere". Te pedig ezt ugye a neten olvasod. Érzed már a szakadékot?

Miről ismered meg őket? Hadd ne hazudjak neked, ha nem keresed őket, semmiről, mert nem is találkozol velük. Te, aki ezt az oldalt olvasod, valószínűleg nem is fordulsz meg olyan helyen és körülmények között, ahol ők élnek. Ez nem azt jelenti, hogy nem is szabad velük foglalkozni! Nagyon is kell, de ez már egy későbbi lépés lesz.

Ja, hogy ez a pártok dolga lenne, mondod? És szerinted mit csinálnak? Ja, semmit? Kezded már érteni, mi az oldalam lényege?

 

7. Trollok és sutymorgók

Az előbbiről nyilván azok az interneten randalírozó alakok jutnak eszedbe, akik bármilyen (ellenzéki) csoportban csak azért vannak jelen, hogy hozzászólásaikkal és posztjaikkal felesleges vitákat generáljanak és hogy szétzilálják a témát. Szerintem nem is kell külön leírnom, miről ismered meg őket. Az a szerencse, hogy a kezelésükre már rengeteg jó kis taktika kialakult. Erről is mesélek majd.

De trollok nemcsak a neten vannak ám! Ők azok a provokátorok, akik alig várják, hogy élőben is beszédbe elegyedhessenek akivel csak tudnak, és kéretlenül terjesszék a kormánypropaganda mételyét! Például vásárcsarnokokban és szupermarketekben is megtalálod őket, de bárhol előfordulhatnak. Talán a szomszéd dohányboltos eladója lesz az, talán a taxisofőr. (Érdekes. Régebben vagy sokkal több volt közülük, vagy én találkoztam többel. Utána kell majd járnom, melyik igaz.)

Jól látod, ez a csoport nagyban átfed a többivel. A megélhetési (eredetileg talán munkanélküli) aktivistáktól a wannabe-ken át, a palira vett megvezetettekig sok helyről érkezhetnek. Ahogy kezelni kell őket, sokszor pont ettől függ majd.

Messze veszélyesebb, sőt, a legveszélyesebb típus a sutymorgó! A felületeik ugyanazok, mint a trolloknak, csak sajnos jóval okosabbak, vagy képzettebbek. Igen, ők pénzt kapnak a működésükért (bár ez sok trollra is igaz). Amíg a trollok nyíltan acsarkodnak, a tesztoszteron-huszárok nyíltan kötelednek, a sutymorgók soha nem látványosak! Mindig csak egy-egy megjegyzést ejtenek el, csak félmondatokkal, ügyesen célzott, be nem fejezett gondolatokkal ültetik el az emberekben a kétely, a kétségbeesés, vagy a félelem és a gyűlölet magvát. Ellentétben sok más csoporttal, az ő retorikájuk nagyon fejlett! Annyira, hogy ha nem tudod, mire kell figyelned, simán célt érnek, a nélkül, hogy ezt észrevennéd! Felismerni is nehéz őket. Rengeteget fogok még róluk mesélni, mert az egyik leghatékonyabb taktika az lesz, ha az ő fegyvereiket használva beszélsz a többi Fidesz-szavazóval!

 

8. A határon túli szavazók

Szomorú igazság, de ők az az embercsoport, akiket a kormány jó előre, tudatosan termelt ki. Nyíltan szidni természetesen nem szabad őket, hiszen ők a "magyarság szent tehenei". De félre ne értsd, nem az a baj velük, hogy határon túliak, nem is az, hogy szavazhatnak, hanem az, hogy ők az egyik olyan csoport, akik ismét erre a kormányra fognak szavazni.

Valójában persze ők is csak megvezetettek, és hosszú távon maguk alatt vágják a fát. Ám, ezt velük beláttatni nagy munka lesz. Nagy, de nem lehetetlen! De előbb-utóbb leszünk elegen erre is.

 

Tudom, hogy nehéz, de próbálj a Fidesz szavazókra ne ellenségként tekinteni! Sokuk egyébként normális és értelmes ember. Kivéve, ha a politika kerül szóba. Hát szerinted ez véletlen? Vagy valaki, valahol létrehozta ezt a helyzetet? Na ugye! Ezt fogjuk mi megszűntetni, visszaterelni a dolgokat a maguk természetes medrébe.

 

Most pedig gondolom azt érzed, mindez szép és jó, de úgysem fog semmi történni. Tévedsz! E érzet oka az a mára kilalkult apátia, ami mindent áthat.

Legközelebb pontosan erről fogsz olvasni, sőt, arról is, miért súlyos hiba az embereket azzal basztatni, hogy ha semmit nem csinálnak, nem is fog változni semmi.

A bejegyzés trackback címe:

https://realresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr8312925229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.10.04. 03:24:13

Határontúliakkal kapcsolatban tapasztaltam, hogy azok, akik megtanultak valamilyen szinten szlovákul, románul vagy angolul, németül, azok vagy a hazájukban maradnak és dolgoznak, megélnek, vagy nyugatra mentek és tojnak mind Szlovákiára, Romániára, mind Magyarországra. Magyarok ők is, de nem ekörül forog minden gondolatuk, nem éri el őket a Fidesz-propaganda.
Viszont, akik csak magyarul beszélnek, azokat nagyon hamar beszívja a magyar állam propagandája. Ezért idegenül érzik magukat a hazájukban, de nyugatra se mennek, hisz vagy nem értenek semmihez vagy nem beszélnek angolul, németül. Ők azok, akik már tizenévesen is egy szlovákiai kisváros panelházának harmadik emeletén Trianon témában kommenteznek internetes fórumokon vagy hatvannégyvármegyéznek Erdélyben. Tyúkmellű szerencsétlenek.
Nem az a baj, hogy magyarok, hanem hogy csak magyarok és erre az indentitásra koncentrálnak, de semmi mást nem érnek el az életben.

megvagyhadnagy 2017.10.04. 06:58:56

Végtelenül szánalmas poszt.
De a célközönségnek (akik pont ugyan olyanok, mint az itt felvázolt fidesz szavazók) megteszi.

BobAlice 2017.10.04. 07:40:47

A cinikus ki másra lehet szavazni típus melyikbe tartozik?

(Az ilyeneknek üzenem, hogy bárki másra érdemes szavazni, mert a fidesz korunk legkártékonyabb pártja, és aki támogatja, az hazaáruló.)

BobAlice 2017.10.04. 07:51:08

@karandash: Ez a réteg magyarországon is megvan. Meglátásom szerint ez a fajta fókuszáltság nem feltétlenül a nyelvtudás hiányából, hanem érzelmi izoláltságból fakad. A felszín alatt mindegyik lelki problémákkal küzd, amit feledtet, ha egy kollektív néplélekbe hagyják feloldódni magukat. A nemzeti eufória vagy sorközösség szép dolog, de van más is, amit ők nem látnak, nem csak a közös nemzetbe tartozás köthet össze embereket. Régen pl. a vallásnak sokkal fontosabb szerepe volt ebben.

grungi · http://grungirpg.blog.hu 2017.10.04. 08:26:42

@karandash: Hogy lehet egyszerre tyúkmellű és kigyúrt kopasz g**i?

Bolshevik 2017.10.04. 09:02:42

Ez a tájékozatlanság különösen vicces, mert a legtöbb balos ismerősöm nem igazán mozdul ki az index-hvg-444 háromszögből :D

Saba Beowulf 2017.10.04. 10:49:02

Srácok, nem lehetne kicsit (bocsánat: sokkal) okosabban?
Szorgos ballib média (főleg index) olvasó vagyok. Több éve várom, hogy egy párt végre mutasson valamilyen jobb utat, vagy legalább a média meggyőzzön a gonosz Orbán birodalom óriási, kizárólagos károkozásáról (ami nyilvánvaló, az nyilvánvaló, de nem elég rossz).
Eddig még nem sikerült, és az ehhez hasonló cikkek miatt makacsolom meg magam, hogy ne maradjak távol a szavazástól, kötelességem a jelenlegi hatalom fenntartása, mint kisebbik rossz, mert félek, hogy ha az ilyen cikkek írói és/vagy szimpatizánsai kerülnek hatalomra, akkor nagy baj lesz (remélem tévedek).
A statisztika híve vagyok. Nem ez az első cikk, hanem már a 2353-ik, ami miatt kiakadok.
Szinte soha nem olvasok kormány médiát, mert idegesítően demagóg.
Mint a ballib média.
Csak a kormány csinál is valamit (sok kedvező dolgot a rosszak/lopás mellett), nem csak beszél.

Nos, kedves szakértő: én melyik csoportba tartozom?
Megjegyzem, szinte az összes Fideszes ismerősöm/barátom is így látja, mint én -> nem illeszthető be egyik fenti kategóriába sem.

BobAlice 2017.10.04. 11:21:37

@Saba Beowulf: "Not sure if trolling or just stupid"

Saba Beowulf 2017.10.04. 13:29:18

Troll biztosan nem vagyok, így marad a Bob-féle hülye fogalom.
Ezt a relatív hülyét pedig vállalom. Tőled. :)

Látom nem értetted meg az üzenetet, de nem baj. Egyszerűbb lehülyézni.

Személy szerint egy értelmes vitát el tudnék képzelni ballibbel is.
Ismerősi, sőt, rokoni körben meg is történt már nem egyszer.
Kérdés számomra az, hogy a hivatalos, magukat szélesebb körben is vállaló ballibek ilyenre miért nem képesek.
Bob, szerinted?

BobAlice 2017.10.04. 14:09:04

@Saba Beowulf: Nem vagyok sem bal, sem lib, szóval ez a deathmatch köztünk elmarad. Sok sikert a vitáidhoz a szalmabáb-ballibjeiddel.

Saba Beowulf 2017.10.04. 14:42:09

@BobAlice: Direkt nem válaszolsz a kérdésre?
Más: én a ballib kifejezést nem pejorative értettem. Ha így hangzott, elnézést.
A szalmás kifejezést elmondom az ismerőseimmel, tetszeni fog nekik. :)
További jó sértegetéses érvelést!
Béke

2017.10.04. 14:48:41

Az a gebasz ezzel az egésszel, hogy tetszik, vagy sem,ha a ballib gittegyletek valamelyike kicsit is komolyabban gondolja a pártosdit/parlamentesdit/kormányosdit, akkor pont ezek közül az emberek közül kell vagy jó 1-1.5 milliót meggyőzniük arról, hogy ők jobbak lennének...sőt, ők lennének a legjobbak. (Mer' ugye akadálynak ott van még a Dzsobbik. )
nehéz úgy stabil, hatékony, bevethető szavazóbázist építeni, ha közben folyamatosan öklendeznek még a gondolatától is, hogy ezekkel a bőgatyás véglényekkel egy levegőt szívjanak. :(
Úgyhogy még van idő, jobbnál jobb magyarázatokkal lehet előrukkolni, igazolván a bizonyítványba jövőre bejegyzésre kerülő "MEGBUKOTT" értékelést. lehet bármit, csak arra kell ügyelni, nehogy szembe kelljen nézni egyszer végre önmagukkal, a saját korlátaikkal és hibáikkal... az rombolólag hathatna.
..esetleg lehet keresni a kényes ízlésüknek megfelelőbb országot és ott pártot alapítani.

Erimar Ri Tylen 2017.10.04. 23:08:44

a cikksorozat valamennyi része gyűlölettől fröcsög, bármilyen szép köntösbe is öltöztetve.
annak ellenére hogy kormánypárti vagyok, olvasok ellenoldali portált is (index, naponta) de még sosem olvastam semmi meggyőzőt. kezdve az állításaik logikátlanságával (pl: a migránsügyi helyzetben).

A határon túliakkal kapcsolatban meg:
1) miért nincs szinte semmi magyarázat hogy mi a baj velük?
2) miért nem kerül számításba hogy az országok ahol élnek mennyire ellenségesek velük szemben?
3) ha tényleg ennyivel jobb a másik - jelenleg ellenzéki - oldal hogyhogy nem tudja meggyőzni az embereket (a média-arányok nem mentségek, mert nem épp a kormány az erősebb ebben. kezdve azzal hogy amikor szabaddá lett a média kik voltak hatalmon és mennyire/miért adták volna ki kezükből? azóta persze javult az arány de még mindig erősebb az ellenzék. kommunikációban pedig nem valami jó a kormányoldal)

megjegyzések:
a) vannak határon túli rokonaim, ismerem az ottani helyzetet
b) annak ellenére hogy kormánypárti vagyok nem értek egyet minden döntéssel (stadionok, egészségügy)

BobAlice 2017.10.05. 10:28:38

@Erimar Ri Tylen: "a média-arányok nem mentségek, mert nem épp a kormány az erősebb ebben. kezdve azzal hogy amikor szabaddá lett a média kik voltak hatalmon és mennyire/miért adták volna ki kezükből? azóta persze javult az arány de még mindig erősebb az ellenzék. kommunikációban pedig nem valami jó a kormányoldal"

Ez az a pont, amiben hazudsz. Egy olyan országról beszélünk, ahol minden ellenzéki óriásplakát be van tiltva, ahol a vidéki lapok és tévécsarornák (köztük egy kereskedelmi) tartalmát a pártközpontban szerkesztik. Ahol a független szakvélemény is ellenzékinek számít, mert a szakmai szervezeteknek (tanárok, mérnökök) csak a marginális ellenzéki médiafelületeken van lehetőségük elmondani az álláspontjukat, mert a kormány nem tárgyal velük.

"amikor szabaddá lett a média..." : hol van az már? 8 éve a fidesz van hatalmon. Ne hivatkozzunk akkor már az előző 50-100 évre? Nevetséges.

"gyűlölettől fröcsög" : kényes ízlésed lehet, ha Németh Szilárd nem zavar.

Kommunisták vagytok, ez van. Tapsolj a pártállamnak, tapsoj az elvtársaknak és az orosz megszállóknak. Sikerült szembeköpnötök mindent, amiről a rendszerváltásnak szólnia kellett volna.

2017.10.05. 11:49:57

@BobAlice: Gyenge védekezés... az internet korában ugyan már miféle egyoldalú, a kormány által dominált médiáról beszélsz? Az idő előre haladtával egyre kisebb jelentősége van a klasszikus médiának. A print sajtó és a tv/rádió egyre kevesebb ember számára hírforrás és egyre kevesebbé ez kizárólagosan. A ballib meg legyünk objektívek, nagyon is agresszíven és hatékony módon használja az internet adta lehetőségeket. Az feltűnt, hogy nagyon sok ballib blog valamiért csakis FB felületen kommentelhető? csak nem azért, mert így némileg egyszerűbb identifikálni a hozzászólókat? Vagy akár csak azokat, akik egy-egy lájkot nyomnak .
A balliberális blogok olyan bődületes túlerőben és hátszéllel nyomulnak, hogy az pár éven belül bőven kiegyenlíti a média-egyensúlyt . Arról ne is ejtsünk szót, hogy miért is járna egy 3%-os pártcsírának két földi sugárzású tv csatorna, 4 rádió és két napilap? Alanyi jogon? Há' a nagy bölcsességű D-209 is megmondta. Akinek újságra van szüksége, az vegyen magának!

"Kommunisták vagytok, ez van. "
Vitán felül áll.. aki nem a ballib oldalon csápol, az rögtön komcsi Orbáncsicska.
Akváriumod van-e?

2017.10.09. 17:05:45

Ezzel a második résszel már sokkal kevésbé rtek egyet. Hagyjuk ezt a pózoló műkulturált dumát, hogy "az emberek nem ostobák". DE IGEN AZOK! Hülyeség, hogy semmi, de semmi információ nem jut el hozzájuk, csak a kormánypropaganda, mert nincs wifi a gémeskút mellett. Pont most a szüleimél vagyok pár napja, Budapesten. És ha be van kapcsolva a tévé akkor automatikusan az M1-re kapcsolnak, mert 50 éve megszokták, hogy azt nézik. Ragaszkodtak a 140 tévécsatornához, de nem is néznek szinte mást. Interneteznek, de hiába állítottam be nekik az Indexet kezdőoldalnak, ők úgyis csak azt hiszik el, ami illeszkedik abba, amit amúgy is hisznek és azt is keresik. Nincs mit szépíteni: buta, ostoba emberek, ez az igazság. Csak a kormánypropaganda paneljait szajkózzák gépiesen, mert az egyszerű magyarázat mindenre és úgy érzik valamit értenek, valami végre tiszta, mi miért van. Más magyarazatok bonyolultak, több oldalból állnak, van jó és rossz oldaluk. "Igaz, hogy ezek lopnak, de azok meg, a Gyurcsány az MSZP-ből, a kommunisták ide akarják hozni a migránsokat és azt nem akarja" Persze ezekbe a zavaros hírmagyarázatokb is belezavarodnak és tele van tárgyi tévedéssel, nem is nagyon értik amit mondanak, csak szajkózák és FONTOS!!!: azért csinálják nagyrészt, mert úgy hiszik, hogy ez egy tömeges, többségi vélemény. Érzik a lelkük mélyén, hogy ez hazug propaganda, de tudják, hogy ha ezt fújják, akkor az tömeg meg fogja őket védeni. OSTOBÁK ÉS GYÁVÁK IS. Nem félnek ők valójában semmitől, csak akarnak egy kis izgalmat érezni, a nyomorult, unalmas életükben, amiben soha nem történik semmi. Most meg azt hiheteik, hogy cirkusz van, jönnek a migráncsok, erőszaolni, robbantgatni, mi meg háborúban állnuk mindenkivel, HÚÚÚ de izgi, végre valami. Ezekkel nem lehet mit csinálni, mert ennél kicsit is bonyolultabb magyarázatot bármire, fel se fognak és meg se próbálják felfogni, mert a úgy érzik, hogy úgyse értenék és akkor látszana, hogy csak azért hangoztatják azt a verziót, mert más megértésére egyszerűen nincsenek meg a szellemi képességeik. Igenis megvan a lehetőség 99%-ban, hogy máshonnan is téjékozódjanak. De !! Ha ez mégse így lenne, akkor meg egyszerűen azt lehet számon kérni rajtuk, hogy ha egyfélét is mondanak nekik, nem látják a szélhámosságot? Nem látják, hogy egyszerűen gagyi magyarázatokat adnak mindenre, sokszor maguknak is ellentmondásba keverednek. Ha engem bezárnak egy pincébe 20 évre és közben egy tévén azt mondják, hogy kint atomháború van, mert Ciprus atomfegyvert fejlesztett és megtámadta Norvégiát, mert rájöttek, hogy a norvégok tőlük lopták a füstült heringsaláta receptjét és igazából abból gazdagodtak meg, akkor bár nem tudom mi van kint és csak egy forrásom, van, de mégis azt mondom, hogy "mi a fasz ez az értelmetlen katvasz! izárt, hogy igaz legyen bármi ebből a rengeteg baromságból." Aki ilyen szinten becsapható, attól azonnal el kell venni a szavazati jogot.

2017.10.10. 06:54:19

@ébrenjáró: Köszönjük, hogy tájékoztattál minket szüleid értelmi képességeiről.... :)

Így már minden érthető, ami az írásod ezutáni részében szerepel. Az is jó ötlet, hogy elvegyük tőlük a szavazati jogot. Lehet, a tiédet is el kellene venni, egy füst alatt, míg ki nem vizsgálnánk, a szülői tudatlanság mennyiben volt hatással a te értelmi képességeidre. A helyedben nagyon izgulnék, rezeg a léc..
A pincébe zárás sem rossz ötlet, bár szegényeket nem büntetném azzal, hogy akkora trógerrel kelljen egy dohos pincében sínylődniük, mint amilyen te vagy. Lehetsz bármennyire is széleskörűen művel, nyílt gondolkodású, jó értelmi képességű , felvilágosult ember, mégiscsak egy szar alak vagy, aki egy jó fideszesés kedvéért ország-világ előtt képes volt a saját szüleiről kinyilatkoztatni, hogy "Nincs mit szépíteni: buta, ostoba emberek, ez az igazság." .
Ülj le a sarokba és nagyon-nagyon szégyeld magad.

TothJanJ 2017.10.12. 06:22:22

Nekem jobb lett az életem az elmúlt 8 évben, gazdagabb is lettem, a környezetemet nézve úgy érzem Magyarországon is inkább felfelé mozdult az életszínvonal, nem szeretnék migránsokkal foglalkozni csak ha nagyon muszáj, pártolom a magyar regionális érdekek gazdasági és politikai védelmét. Emellett soha semmi közöm nem volt és nem is lesz a Fideszhez se más párthoz, felőlem aztán maradhatnak további 8 évre is, szavazni, tévét-rádiót-nyomtatott sajtót olvasni nem fogok csak amennyi a munkámhoz feltétlenül szükséges, dolgozom becsülettel és a saját közvetlen környezetem jobbításával foglalkozom. Mindenki másnak is ajánlom a teljes kivonulást, blogírónak a blogja bezárását mielőtt meggárgyul, vagy elpazarol egy csomó energiát és másokat is rávenne erre. Egy halom valós kézzelfogható dolog van, amit valóban van képességed alakítani és esetleg még jól is csinálod és a szűkebb környezetednek is hasznos, esetleg érdemes arra koncentrálni a közéleti kaparászás helyett. Csak mondom.
süti beállítások módosítása