A Fidesz márpedig leváltható

Még mindig nem késő!

Még mindig nem késő!

Beszélgessünk a ...! 1. rész

2017. október 07. - Becky Weiss

Ez az első azok közül a posztok közül, amely kifejezetten azt mutatja be, mivel tudsz hatni a Fidesz-szavazókra és a nem szavazókra. Emlékezz! A legfontosabb cél ezeknek az embereknek a meggyőzése!

Már írtam korábban, nagy hiba, hogy a legtöbb ellenzéki portál és más médium (ami még van) leginkább csak a saját célközönségét szólítja meg. Azaz pontosan azokat, akik egyébként sem szavaznának a Fideszre.

Ugyanilyen nagy hiba azonban a témaválasztás is. Letelepedési kötvény? Nyugdíjvagyon? Úszóvébé? Valóban, nem csak hogy fontos témák, hanem pontosan azok a témák, ahol a legjobban látszik, ahogy hatalmas összegek tűnnek el. A politikától elfordult ember azonban nem tud (a Fidesz-szavazó pedig inkább nem akar) foglalkozni ezekkel! Egyfelől, akkora összegekről van szó, amekkorákat fel sem fog, másfelől pedig e kérdések jelentőségét nem érzi a saját bőrén.

Valamelyest szerencsésebb olyan dolgokról szólni, amik legalább a társadalom egy részét érintik. Ilyen például az egészségügy vagy az oktatás helyzete. Itt is lesz szó majd ezekről.

A legjobb viszont, ha olyan témákon keresztül mutatjuk be, ami folyik, amelyek mindenkit érintenek.

Hogy mire gondolok, aktualitásánál fogva alkalmas a bemutatására az a kiszivárgott (vagy kiszivárogtatott) hír, mely szerint a kormány a 2018-as választások után a külföldi tulajdonú kiskereskedelmi láncok ellen lépne fel. A hír megtalálható például itt, de sok más oldal is foglalkozott vele.

Mondhatod, az apátiába süllyedtek és a Fidesz-szavazók úgysem tudják felmérni, mit jelent ez. Éppen ezért kell elmagyarázni nekik. És ez egyben az első olyan dolog, amit bárki megtehet, sőt, meg is kell, hogy tegyen!

Meg is mutatom, hogyan!

 

Mit üzen nekünk ez a kiszivárgott ötlet? Látszólag csak annyit és nem többet, hogy egy újabb területre teszi rá a kormány a kezét. Na és? Történt már ilyen, nem?

Igen ám, de gondolkozzunk el azon, mi lesz ennek a hatása!

Rengeteg embertől hallom, hogy soha nem megy a közismerten állami tulajdonú CBA-ba vásárolni. Sőt, én sem megyek. Nem azért, mert állami! Hanem azért, mert minden szempontból sokkal rosszabb, mint az összes többi üzletlánc! A minőség és a választék csapnivaló, az árak magasak, a kiszolgálás katasztrófális.

Akivel éppen beszélsz, joggal mondhatja erre, hogy ja, ő sem jár CBA-ba. Visszakérdezhetsz, és akkor hova? Tesco? Auchan? Lidl? Miért épp oda? Feltehetőleg mert olcsóbb, vagy mert jobb a kínálat. De! Mondd csak, ha a kormány tényleg bekebelezi az élelmiszer-kereskedelmet, hogy fogsz Te Tescóba menni?

Hát azért csak nem lesz az, hogy eltűnnek a külföldi tulajdonú üzletláncok - lehet erre felelni. Csak nem fogják az egész piacot lenyúlni!

Tényleg nem? Nem néznéd ki belőlük? Pedig pontosan ez történt a dohánypiaccal is! (Hogy a médiát, a tankönyvpiacot, vagy a bankokat ne is említsük, ugye?) Most néztem meg, amíg 2011-ben egy doboz Multifilter ára még 591 forint volt, 2015-ben már 1010 forint, és ha jól tudom, azóta csak még tovább emelkedett! Vagyis, egy monopolizált piacon gyakorlatilag olyan árat találhatnak ki, amilyet csak akarnak.

Erre persze azt lehet mondani, nem dohányzom, aki meg igen, szokjon le. Oké. De vajon mi garantálja, hogy nem történne ugyanez bármelyik élelmiszer árával akkor, ha a kormány kezében lenne az egész piac?

Másképp rávilágítva: a nem-szavazót és a Fidesz-szavazót nem fogja érdekelni, hogy éppen melyik kormányközeli stróman gazdagodik a történeten. Az viszont annál inkább, ha semmi garancia nincs arra, hogy nem emelkedik a kenyér ára a duplájára bármikor, amikor csak a kormány úgy gondolja!

Vad az elképzelés?

Ez esetben idéznék a már belinkelt cikkből, amely végén ott található egy konkrétan Orbán Viktornak tulajdonított idézet, nálam aláhúzással jelezve:

"A lap felidézi Orbán Viktor miniszterelnök korábbi nyilatkozatát, amelyben azt mondta, hogy négy olyan terület, a média, a bankok, az energia és a kiskereskedelmi hálózat, ahol muszáj elérni, hogy a hazai tőke a nemzetközi fölé nőjön. Akkor Orbán azt mondta, a három területből már háromban sikerült elérni a célt, a negyedikben - a kiskereskedelmi szektorban - viszont nem.

"Sajnos a kereskedelmi hálózatok furfangosabbak nálunk. Még néhány év, és ezt a célt is teljesítjük" "

 

Az idézet egyébként sok más oldalon is megtalálható. Szép szó az a "furfangosabbak", nem? Pontosan mutatja, a miniszterelnök ellenségnek tekinti ezeket a kereskedelmi hálózatokat. Na ja, ő nem is vásárol ott, csak a választópolgárok!

Szóval, ki kételkedik még, hogy ezt a kormányt meg kell buktatni?

 

Ezen a ponton akár önhitt módon hátra is dőlhetnék, ha nem tudnám, hogy jópár kérdés felvetődik.

Először is, sokan laknak olyan helyen, ahol nincs más választásuk, mint az állami bolt. Ők tehát már most is ott vásárolnak, nincs összehasonlítási alapuk. Az árváltozást ők is érezni fogják, persze, de hát, mondhatják erre, "ezzel úgysem tudnak mit tenni". De, érdemes lenne számukra akár fényképes bizonyítékokkal is bemutatni, milyen kínálat és áruspektrum van a többi üzletlánc boltjaiban, s milyen az államiban! Hogy nem tehetnek meg az állami üzletek bármit, amit akarnak, egyedül az a verseny garantálja, amit a külföldi üzletláncok jelentenek. És ez akkor is így van, ha valaki mégis a CBA-ban vásárol!

Még messzebb mennék: ez a fajta bemutató tipikusan egy olyan húzás, amit bármelyik ellenzéki párt megtehetne, ha a vidéki kistérségek lakóival beszélget. Ha jár erre bármelyikük képviselője, remélem, megfontolja az ötletemet!

Másordszor, lehet e hír jelentőségét hatékonyabban is elmagyarázni, mint itt írtam. Később számos fogást be is fogok mutatni, hogyan.

Harmadszor pedig, könnyen elképzelhető, hogy a kiszivárgott hírnek semmi valóságalapja nincsen. De ennek ellenére is érdemes azzal foglalkozni, mert könnyen lehet, hogy két nagyon gyakori, a kormány által szinte egyfolytában használt technika valamelyike rejlik a háttérben. Nevezetesen a Vörös Hering, vagy a Jó, Akkor Csak A Szőkék.

Legközelebb ezeket fogom bemutatni, hogy Te is felismerd, ha találkozol velük!

A bejegyzés trackback címe:

https://realresistance.blog.hu/api/trackback/id/tr4712936747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása